StoryEditorOCM
Splitoni vrebaju

Građani upozoravaju susjede, razlog za oprez imaju svi kvartovi u Splitu; Ovog puta apel stiže s Mertojaka

Piše Split SD
11. siječnja 2024. - 20:08

Građani ponovo upozoravaju na sumnjive tipove koji vrebaju po splitskim kvartovima. Nakon užeg centra grada i Bačvica, svoje susjede upozorio je i stanar sa Mertojaka. 

- Napomena! Jučer oko 13 sati na Mertojaku su dvojica nepoznatih momaka zvonila na vrata moga stana. U tom trenutku u stanu je bila sama majka, te nije ustanovila da zna te momke. Kaže da je jedan imao kapu i naočale za sunce, a drugi je stao bočno tako da ga se ne može jasno vidjeti, te su nakon kratkog zadržavanja samo otišli kad su vidjeli da se nitko ne oglašava niti otvara vrata. Tako da samo želim obavijestiti ljude da pripaze, pogotovo tko ima malu djecu koje znaju nekad ostaviti same kod kuće ili starije osobe koje žive sami - upozorio je u četvrtak član Facebook grupe "Naš Mertojak".

image
Facebook /Naš Mertojak

Izgleda kako razloga za oprez imaju svi splitski kvartovi.

- Bila sam sama u stanu, spremala sam se za izlazak u svojoj sobi, a ulazna vrata od stana bila su otključana. Osim ulaznih vrata imam i staklena vrata od verande, koja su bila zatvorena. U stanu je u tom trenutku bio i pas. Netko je otvorio ulazna vrata, a pas je počeo glasno lajati. Ja sam, misleći da ulazi moja sestra, psu doviknula "dobro je sve, smiri se". Kada sam se spremila otvorila sam vrata, pas je nervozno izletio vani. Bio je puno uznemireniji nego inače. Ja sam mislila da ću u dvoru sresti sestru, međutim nje nije bilo. Nazvala sam je da je pitam tko je sada ulazilo u stan, a ona mi je rekla da nije ni ona niti itko od ostalih ukućana jer su u tom trenutku svi bili zajedno na drugoj lokaciji. Dakle, nitko od osoba koje žive sa mnom nije ulazio u kuću tako da je morao biti neki provalnik - ispričala je u srijedu uznemirena čitateljica s Bačvica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 11:31