StoryEditorOCM
Splitu 5 sati ujutro

Gosti u Splitu ostali u čudu kad su vidjeli što im je palo sa susjedne kuće u dvor: ‘Kao bomba...‘ Vlasnik: Ima toga još

Piše Stipe Šarić
25. lipnja 2024. - 19:17

U Radunici ni za vrijeme sezone nema odmora od građevinskih radova. Na vrhu jedne kuće u ovoj splitskoj ulici proteklih mjesec dana izgrađuje se krovni luminar. 

Radovi, iako su pri kraju, očito nisu izvedeni baš najbolje, jer je prednji kameni dio luminara danas pao u dvorište prvog susjeda Duje Buzdovačića, te na svu sreću pritom nije nikoga ozlijedio. 

image
Privatni album

Duje, kako nam je otkrio, u kući u Radunici ne živi već je iznajmljuje turistima, a zbog ove situacije danas je bio i na policiji. Ovaj nemili događaj dogodio se jutros u 5 sati, kad su mu, na svu sreću, gosti bili u kući. Rekli su mu da se čulo kao da je pala bomba! 

A kako i ne bi, kad gromada od pet - šest kila tresne svom snagom s trećeg kata, to se itekako čuje!

- Ako se njima ovo dogodilo na ovakvom vremenu bez imalo vjetra, zamislite što će se onda dogoditi kad dođe prvo nevrijeme, pa cijelo će mi dvorište biti puno dijelova luminara.

image
Privatni album

Ja Vam u Radunici ne živim, ali tu sam svaki dan, pa sam nakon pada dijela krova otišao na policiju, a oni su me tamo slali malo u prvu, malo u drugu policijsku postaju. Na kraju su mi rekli kako će izaći na teren obaviti izvještaj, evo četiri sata ih čekam, a oni ne dolaze - govori nam.

Povijest problema

image
Privatni album

Duje nam priča kako ovo nisu prvi problemi koje je imao s ovim radovima za koje tvrdi da se izvode ilegalno.

- Moja žena je jednog dana, mislim da je bio početak svibnja, otišla do kuće i u dvorištu naišla na građevinsku skelu. Znači, radnici koji su radili na susjednom krovu su skelu stavili u naš dvor.

Moja žena je, normalno, poludjela i rekla im da odlaze iz našeg dvorišta, nakon čega su oni skupili stvari i skelu prebacili na susjedno zemljište - priča nam i nadodaje:

- Radnici su joj rekli da su došli očistiti neke oluke, a onda smo nakon par dana shvatili što oni zapravo rade tu i kako je njihova priča bila čista laž.

image
Privatni album

Kuća je sagrađena prije desetak godina i nikad ništa na njoj nije rađeno do sada. Ja sam ih odmah prijavio građevinskoj inspekciji jer oni nemaju ni građevinsku, ni uporabnu dozvolu i radove obavljaju ilegalno. Više puta sam slao mejlove i bio sam osobno dolje, ali inspekcija ništa nije poduzela vezano za ovu situaciju - nezadovoljan je naš sugovornik.

image
Privatni album

Potvrdu ovih tvrdnji za sada nemamo, ali smo poslali upit građevinskoj inspekciji da nam se očituju o legalnosti spomenutog luminara, te ćemo vas izvijestiti o njihovom odgovoru kad ga dobijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 19:53