StoryEditorOCM
Splitimamo fotografije

Bili smo u splitskoj školi u kojoj je došlo do eksplozije, roditelji u panici: ‘Tko garantira da se neće ponoviti?‘

Piše Petra Klarić
10. rujna 2024. - 16:29

Posjetili smo Osnovnu školu Meje u kojoj je u ponedjeljak navečer oko 21.30 sati, na prvi dan škole, aktivirano pirotehničko sredstvo tipa F4. Nemili događaj odvio se u školskom zahodu, a od posljedica detonacije toalet je gotovo u potpunosti uništen - popucali su prozori i pisoari, vrata su ispala iz štokova...

U unutrašnjost škole zbog sigurnosti učenika nismo mogli ući, ali posljedice se vrlo dobro vide i iz dvorišta. Da se ne radi o "običnoj petardi" potvrdili su iz policije nakon očevida. Pirotehnička sredstva F4 inače su rezervirana samo za profesionalce, obični građani ne bi ih smjeli niti nabavljati, niti koristiti.

Prolaznici nam kažu da se detonacija čula sve do hotela Marjan. Roditelji nam nisu htjeli naširoko komentirati sinoćnji događaj, kažu samo da su jutros djeca normalno išla u školu.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

U OŠ Meje eksplodiralo visokorizično sredstvo za profesionalnu upotrebu! Ravnateljica je potresena: Odmah sam došla...

Kako neslužbeno doznajemo, nakon detonacije stakla je u toaletu i dvorišnom prostoru oko toaleta bilo gotovo do koljena. Iako nam roditelji nisu htjeli komentirati događaj u živo, nekoliko zabrinutih roditelja kontaktiralo je našu redakciju, a znamo i da su jutros zbog svega zvali i školu.

Jedna mama pita se kada će se pronaći počinitelj, ali i tko garantira da se ovakve stvari neće dogoditi ponovno. 

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

- Zna li se tko je ovo napravio, hoće li se pronaći počinitelj?! Tko nam garantira da se sutra neće dogoditi ista stvar? - rekla nam je.

Na prvi pogled čini se da školarci nisu previše potreseni događajem. Pri izlasku iz škole veselo su pohrlili roditeljima u zagrljaj. Sve izgleda potpuno normalno, osim što na cijeli događaj podsjećaju popucala stakla koja se vide s ulaza u dvorište škole.

Policijska istraga još je u tijeku i ne zna se tko je počinitelj. No, dvorištu škole nalaze se i nadzorne kamere, jedna od njih tik do prozora uništenog zahoda, ali ne zna se postoje li snimke sinoćnjeg događaja.

Posljednje značajnije pojavljivanje ove škole u medijima bilo je prije osam godina, kada su se stanovnici Meja pobunili protiv pretvaranja igrališta u sklopu škole u parking. Njihove želje tada su uslišene, a u sve se uključila i gradska vlast.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 16:30