StoryEditorOCM
OtociDentex dentex

U restoranu i kuhinji je težak po novčanik, ali bogme nije lagan ni u uzgoju: grabežljiv je, teritorijalan, a da ne govorimo da je kanibal. Ipak, uzgajamo ga jedini na svijetu...

Piše Mišel Kalajžić ZVONKO PAVIĆ/CROPIX
30. listopada 2022. - 10:49

Zubatac je kao što se zna "car od ribe”, ali još ga nitko na svijetu nije uspio uzgojiti u ribogojilištu, osim tvrtke Cromaris sa sjedištem u Zadru. Iako se uzgoj zubaca, kao i točno mjesto uzgoja, čuva u toj tvrtki kao stroga poslovna tajna jer bi konkurencija u svijetu "zlatom platila” recept za takvo dostignuće, ponešto se o tom velikom uspjehu u marikulturi moglo doznati od vodećih ljudi i stručnjaka Cromarisa na predstavljanju ribogojilišta Lavdara, gdje, dodajmo i to, zubaca nema.

- Zubaca uzgajamo jedini na svijetu. Iza razvoja tog proizvoda osjećaj je strasti, uzbuđenja i ponosa. Zubatac je, baš kao i gof kojega uzgajamo među rijetkim proizvođačima u svijetu, jako dobro primljen na tržištu. Proizvodi su u prodaji od 2021. godine, potražnja je dobra,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 03:30