StoryEditorOCM
ObalaUZ MIRIS MEDITERANA

Preko 250 natjecatelja na ovogodišnjem Masters of Trail u Trogiru, izvanredan rezultat postigla sedmogodišnjakinja...

Piše Merien Ilić
26. svibnja 2024. - 13:14

U Trogiru se tijekom vikenda održala trail utrka "Masters of Trail", dio Trogir Outdoors Festivala, s preko 250 natjecatelja iz 17 zemalja, u organizaciji Turističke zajednice Trogira i u suradnji s Trail i treking klubom Strka.

Sudionike su, svojom ljepotom i izazovnošću, oduševile tri staze. Najduža staza, Fire, duga 21 kilometar, započinje kod atraktivne Gospe od Prizidnice na jugoistočnoj strani otoka Čiova i proteže se preko cijelog otoka, završavajući na Trogirskoj rivi. Kraće utrke, Earth (11 km) i Water (5 km), startaju s trogirske rive, pružajući natjecateljima priliku da istraže prekrasne pejzaže i prirodne ljepote otoka.

Staze na Čiovu kojima prolaze natjecatelji izuzetno su zanimljive, a u ovom dijelu godine prepune cvijeća i aromatičnog bilja. S dijelova staze pružaju se prekrasni pogledi na kopno, more i sam Trogir, što dodatno obogaćuje iskustvo trčanja. Nije stoga iznenađenje da se mnogi natjecatelji godinama vraćaju na ovu utrku, privučeni i atraktivnim ciljem na trogirskoj rivi koji oduševljava i trkače i publiku.

Na Water utrci prvi u cilju bio je Jorgen Huybrechts iz Belgije, dok je kod žena prva došla sedmogodišnja djevojčica Mirjana Belas.

Posebno je zanimljivo da je Mirjana bila 10. u cilju ukupno, među 115 natjecatelja u toj kategoriji. U kategoriji Earth, dugoj 11 km, nakon 53 minute prvi u cilj je ušao francuski natjecatelj, Danieb Cornuau, dok je kod žena slavila Anda Tomaš iz Atletskog kluba Svetice. Na najdužoj utrci, 21 kilometar dugoj Fire, nakon 2 sata i 2 minute prvi je u cilj ušao Sandro Čičin Šain, a kod žena Jadranka Žilić.

Posebno oduševljen utrkom bio je Norvežanin Inge Arild Hay Oterhals, koji je rekao: "Bilo je teško, ušao sam pretposljednji u cilj, ali sam uživao, oduševljen sam utrkom i stazom. Sljedeće godine na utrku moram dovesti još prijatelja iz Norveške."

image

Atraktivne staze

Privatni album
image

Na startu

Privatni album
image

Uporni trkači

Privatni album
image

Radost susreta i uživanja u sportu

Privatni album

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 05:46