StoryEditorOCM
ObalaU NEBESKIM VISINAMA

Planinari zavijeni u crno, preminuo je dugogodišnji čelnik planinarstva u Splitu i okolici: ‘Filip je imao veliko srce‘

Piše Split SD
6. srpnja 2024. - 16:01

Planinari i ljubitelji prirode iz Splita i okolice, a posebno njegovi Kaštelani, opraštaju se od dragog prijatelja i kolege.

Preminuo je Filip Balić, jedan od osnivača i dugogodišnji tajnik Hrvatskog planinarskog društva "Malačka" iz Donjih Kaštela, predsjednik Saveza planinara Splitsko-dalmatinske županije i istinskom promotoru planinarstva, piše Portal grada Kaštela.

Otkako je u siječnju 1997. godine sudjelovao u osnivanju HPD-a "Malačka", Balić mu je ostao vjeran do svog posljednjeg daha. Planina i planinarstvo tekli su njegovom krvlju, a svoju ljubav nesebično je utkao u svaki segment ovog planinarskog društva.

Prvi i dugogodišnji tajnik, potpredsjednik društva, voditelj nekoliko općih planinarskih škola, organizator brojnih izleta i planinarskih manifestacija, predsjednik županijskog planinarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, samo su neke od funkcija koje je Balić obnašao. 

- No, bez obzira na sve nabrojeno, Filip će ostati zapamćen kao čovjek velikog srca, koji je nesebično dijelio svoju ljubav i znanje o planinama, uvijek spreman pomoći, a svoj osmijeh nije skidao s lica ni u posljednjim danima svoga života, kada je osmijeh bio jedini preostali pokretni dio tijela kojeg bolest s kojom se posljednjih godina borio, nije oduzela.

Dragi naš Filipe, davao si nam se dušom i srcem, hvala ti na svemu. U zalog si nam ostavio ljubav prema planinarstvu i društvu i kroz tu ljubav zauvijek ćeš živjeti u nama.

Našoj dragoj Slavi, obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut. Posljednji ispraćaj dragog nam Filipa bit će danas, 6. srpnja u 17 sati, u crkvi sv. Ante u Primorskom docu.

Molimo članove da dođu u majicama Društva, kako bismo na taj način odali zasluženu počast - napisali su Balićevi prijatelji iz HPD-a "Malačka" u svojoj oproštajnoj poruci koju prenosi Portal grada Kaštela.

image

Filip Balić

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 09:40