StoryEditorOCM
Obalapregršt događanja

Makarska se sprema za veliku feštu za Dan grada; pripremaju megatortu, a glavna zvijezda proslave je Gibonni

Piše Dijana Turić
14. listopada 2024. - 20:33
Velika fešta na Kačićevom trgu održat će se 25. listopada u 20 sati kada na bini nastupa jedan od najboljih hrvatskih glazbenika - Zlatan Stipišić Gibonni  Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Zagrijavanje za proslavu Dana grada Makarske koji se obilježava 24. listopada, započelo je ‘‘Sajmom mogućnosti‘‘ i nastavlja se skoro dvotjednim zabavno, kulturno i sportskim događanjima pa tako izložbom ‘‘Tragovi Makarske u prošlosti‘‘ koja će se održati 17. listopada u Galeriji Antuna Gojaka.

Potom će 18. listopada u dvorani Arte biti organizirano predstavljanje romana ‘‘Sigurna kuća‘‘ Marine Vujčić, a za 19. listopada najavljena je ‘‘Biciklijada‘‘ i Smotra zborova.

image

Na Dan grada Makarske 24. listopada na Kačićevom trgu organizirat će se kušanje mega torte uz koncert Gradske glazbe Makarska i gostiju

Ivo Ravlić /Cropix

Dodjela nagrada volonterima godine ‘‘Sanja Puharić‘‘ bit će organizirana 22. listopada kada će se održati i otvoreni brzopotezni šahovski turnir, dok će se na sam Dan grada 24. listopada na Kačićevom trgu organizirati kušanje mega torte uz koncert Gradske glazbe Makarska i gostiju.

Velika fešta na Kačićevom trgu održat će se 25. listopada u 20 sati kada na bini nastupa jedan od najboljih hrvatskih glazbenika - Zlatan Stipišić Gibonni.

Dan poslije slijedi manifestacija ‘‘Plavo-zeleno‘‘ u sklopu koje će se na centralnom makarskom trgu održati promocija i degustacija jela kontinentalne i primorske Hrvatske, a sve će ‘‘začiniti‘‘ tamburaški sastav Sremci i klapa Fjoret.

Multimedijalno događanje u čast proslave i djela Zlatice Rice ‘‘Život kontra struje‘‘ održat će se 27. listopada, a 29. listopada u Gradskoj knjižnici Makarska slijedi predstavljanje romana ‘‘Žigice‘‘ Jurice Pavičića.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 21:48