StoryEditorOCM
ObalaDALEKOMETNA PALJBA

Kim Jong Un u makarskoj vijećnici: evo kako je korejski diktator, ni kriv ni dužan, uletio u obračun HDZ-a i SDP-a

Piše Dijana Turić
12. lipnja 2024. - 20:54
Gradonačelnik Zoran Paunović je kroz 14 minuta izložio Izvješće o radu u zadnjih pet mjeseci prošle godine, ispisano na 51 straniciIvo Ravlić/Cropix/Cropix

Izvješće o radu u zadnjih pet mjeseci prošle godine, od srpnja do prosinca, ispisano na 51 stranici, makarski gradonačelnik Zoran Paunović na posljednoj sjednici Gradskog vijeća javno je izložio kroz 14 minuta.

U samom je izlaganju naveo da je ‘‘u drugoj polovici 2023. godine vidljiv kontinuiran napredak. Uspješno nastavljamo projekte čije smo temelje postavili od prvog dana mandata, a rezultati sustavnog i planskog pristupa postaju sve evidentniji, iako se dugogodišnji problemi ne mogu riješiti preko noći‘‘.

Tako se u izvješću, među ostalim, nabraja senzorna soba u vrtiću ‘‘Maslina‘‘, uređenje dječjeg igrališta u suradnji s ‘‘Imperial Rivijerom‘‘ i ‘‘Valamarom‘‘, a najvažnija je odluka donošenje novog Prostornog plana kojom se zaustavlja daljnja betonizacija.

Tu su međunarodni arhitektonski natječaj za uređenje tržnice i ribarnice, bolja zdravstvena skrb, semaforizacija križanja kod zgrada POS-a i rekonstrukcija vodoopskrbnog sustava Zagrebačke ulice, započeto spajanje Kotiške ulice s magistralom, uređenje Trga Hrpina, rekonstrukcija i uređenje spojnih ulica, izrada ‘‘Studije turističkog nosivog kapaciteta‘‘ i projekt ‘‘Lokale u kale‘‘.

Uređenje Peškere

Poseban dio gradonačelnikova izvješća su predškolski odgoj, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, visoko školstvo, sport, kultura i socijalna skrb.

Od projekata koji su navedeni pod ‘‘razvoj grada‘‘, nabrojeni su i oni koji su u gradonačelnikovom planu, a to su uređenje Peškere čija je izrada projektno-tehničke dokumentacije koštala 259.207,64 eura te uređenje gradske rive čija je usluga izrade dokumentacije s projektom urbane opreme koštala 123.432,21 eura.

U izvješću za zadnjih pet mjeseci prošle godine je navedeno planiranje projekata poput energetske obnove ‘‘Vile Irena‘‘, izgradnja javnih parkirališta, trga s garažom ispred crkve na Zelenki, reciklažnog dvorišta, šetnice od hotela ‘‘Amniness Khalani‘‘ do potoka u Krvavici, a u projekt je čak nabrojeno i realizirano brušenje i lakiranje parketa u Uredu gradonačelnika.

U dijelu izvješća koji se odnosi na urbanizam i prostorno planiranje, navedeno je kako je od srpnja do kraja prosinca prošle godine, zaprimljeno ukupno 812 novih zahtjeva - građevinske dozvole, lokacijske dozvole, uporabne dozvole, rješenja o utvrđivanju građevne čestice, rješenja o izvedenom stanju i lokacijske informacije.

U navedenom razdoblju riješeno je ukupno 491 predmeta od kojih su 64 građevinske dozvole.

image

Vijećnica Ivana Miočević Franić (NLO) pohvalila je ponovni rad laboratorija i bolju zdravstvenu skrb

Ivo Ravlić/Cropix

Prilikom rasprave o gradonačelnikovom izvješću, vijećnica Ivana Miočević Franić (NLO) pohvalila je ponovni rad laboratorija i bolju zdravstvenu skrb te je gradonačelnika zamolila za organizacijom dodatnog Tima 1 Hitne pomoći za vrijeme ljetnih mjeseci jer kompletna Makarska rivijera raspolaže sa jednim Timom 1 i jednim Timom 2 što je nedostatno za naše potrebe.

Liječnici u mirovini

Miočević Franić se osvrnula na budući odlazak u mirovinu makarskih liječnika obiteljske medicine pa je zanimalo je li gradonačelnik razmatrao mogućnost osiguranja smještaj potencijalnim liječnicima i je li spreman ući u izgradnju stanova za liječnike u sklopu Doma zdravlja.

Paunović je potvrdio da će gradska uprava osigurati smještaj budućim liječnicima te je konstatirao da je cijela sadašnja vlast transparentna i obznanio da će javno iznijeti transparentnost bivše vlasti.

Vijećnik Joško Lelas (HDZ) prethodno je zaključio kako u izvješću ima dosta propusta jer su navedene stvari koje i nisu napravljene, od parkinga do Trga na Zelenki i priključnih cesta na magistralu Makar i Moča, a zanimalo ga zašto među nabrojenim sudskim sporovima nema onih sa bivšim djelatnicima Grada.

Iako nije sudjelovao u raspravi, Jure Brkan (HDZ) je replicirao na gradonačelnikovu izjavu o transparentnosti bivše vlasti ‘‘s čime će javnost biti upoznata‘‘.

image

Kim Jong Un je, sasvim neplanirano, završio u Makarskoj

AFP

- Ne repliciram Paunoviću, dokazanom lažovu, već više kako bi građanima pojasnio o čemu on brlja. Napravio je izvješće na 50 stranica s time da su njegove dvije stranice, a onda je u to uključio sve proračunske korisnike i čak se hvali koliko je djece pohađalo vrtić. To je iscrpljujući govor kao što smo 20 minuta slušali njegovo kimjongunovsko prezentiranje o nikada ljepšem i boljem - kazao je Brkan među ostalim.

image

Jure Brkan: ‘To je iscrpljujući govor kao što smo 20 minuta slušali njegovo kimjongunovsko prezentiranje o nikada ljepšem i boljem‘

Ivo Ravlić/Cropix

 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 06:01