StoryEditorOCM
Obalagoogle navigacija

Kaštelanka svjedočila bizarnoj situaciji; ‘Svaki dan razbijaju auta...‘ Pogledajte kako je Njemica ‘izašla‘ iz ulice...

Piše Frano Kiso
26. kolovoza 2024. - 18:08

Stotine tisuća gostiju je i ove godine nahrupilo na našu obalu koja se baš i ne može pohvaliti pretjeranim urbanističkim i infrastrukturnim razvojem, pa nije ni čudo da navigacijski uređaji muku muče sa shvaćanjem naših cesta i putova u gusto naseljenim mjestima.

- Turisti i domaći svakodnevno razbijaju automobile na istom mjestu u Kaštel Štafiliću - piše nam čitateljica kojoj je dozlogrdilo gledati kako se nesretni vozači svakodnevno preznojavaju u uskoj ulici koja nikako nije prilagođena modernim vozilima.

image
Čitateljica

U pitanju je ulica koja od Bilinskog puta vodi na Koludrovac, a Kaštelanka je prošli tjedan svjedočila kako je kran spašavao automobil vozačice iz Njemačke.

image
Čitateljica

 - Google Maps navodi vozače kroz taj mali gradski put, no on je samo za pješake, preuzak je za automobile. Ne može se skrenuti ni lijevo, ni desno, teško im se vratiti i udaraju u zidić - veli nam u dopisu i za sve krivi Grad Kaštela.

image
Čitateljica

- Ništa ne poduzimaju! Mi smo se žalili, čak smo i upozoravali ljude improviziranim znakom. A sve ovo može riješiti bubamara ili stupić - zaključuje ogorčeno.

Policija preusmjerava krivnju

Poslali smo upit Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj iz koje su nam rekli da nisu imali previše prijava za oštećenja na ovom mjestu.

- Radi se o ulici širine oko dva metra u kojoj nema prometne signalizacije koja bi ograničavala prometovanje tim dijelom. Iz razgovora sa stanarima utvrđeno je da se radi o javno-prometnoj ulici, asfaltiranoj od strane Grada Kaštela te da u tu ulicu znaju zalutati stranci koje navigacija krivo navede - kratko nam odgovaraju i napominju će sve ovo proslijediti Gradu Kaštela s obzirom da je uređenje prometa u njihovoj nadležnosti.

image
Čitateljica
image
Google Karte
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 06:34