StoryEditorOCM
Obalasukob oko zemlje

Incident u Podstrani: ‘Susjed mi je prijetio pajserom! Zar je potrebna tragedija, da nekoga ubije, da bi ga uhitili?!‘

Piše Mario Matana
28. lipnja 2024. - 15:54

- Moraju ispuniti osnovnu zadatak da se ljudi, stanovnici Republike Hrvatske, osjećaju sigurni! Pa je li im i na vozilima ispisan taj kredo, ‘sigurnost i povjerenje‘?! Nažalost, čini mi se da nisu obavili svoj posao, a mi moramo živjeti s tim čovjekom, svakodnevno ići na posao s grčem, u strahu što će poduzeti. Danas je bio pajser, tko zna što će biti sutra i hoće li nekoga ubiti! - u dahu, praktički u jednoj rečenici jada se Dane K. iz Podstrane nakon incidenta koji se dogodio u četvrtak predvečer.

Prepričava naš sugovornik, uz snimku nadzorne kamera kao ključni dokaz, kako se dio obitelji vraćao popodne kući kad su uočili da susjed nešto radi, ‘štema‘ uz njihovu ogradu...

- Brat je otišao provjeriti što se događa, jer je to nešto radio uz naš mejaš, a mi već s njim imamo spor oko granice zbog čega smo na sudu. Uglavnom, nije uspio praktički ni pogledati, kad mu je taj naš susjed izvadio pajser (također štrangulin, metalna šipka, poluga, zakrivljena na krajevima, građevinski alat) i krenuo prema mome bratu, govoreći ‘dođi ‘vamo, ubit ću te!‘ - konsterniran je ponašanjem susjeda, ali i razočaran intervencijom policije jer smatra da je osumnjičenog susjeda trebalo – pritvoriti.

image

Srećom incident u Podstrani ovaj put nije eskalirao

Screenshot/privatna Arhiva/

- Zar je potrebno da se dogodio veliko zlo, tragedija, da se nekoga ubije da bi policija intervenirala? - pita se Dane K. koji je odlučio s ovim slučajem izaći u javnost jer nije prvi takvi incident, a strahuje da se situacija ne pogorša...

Kontaktirali smo Vladimira P., rečenog susjeda, koji iz prve nije mogao vjerovati da je Dane kontaktirao medije. Nakon početnog iznenađenja, kratko je ipak komentirao događaje, uz napomenu da ne može više reći dok traje istraga.

- Jedino što mogu kazati je da je on bio na mojoj zemlji, na mom teritoriju. Ja sam se samo branio, ne mogu više od toga kazati.

A također prozvana policija je također bila kratka. Iz Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću potvrdili su intervenciju u Podstrani na koju su otišli jer je ‘dojavitelj naveo da ga susjed pokušava napasti‘, te da ‘nakon obavljenih razgovora nije proizlazilo da bi sudionici ostvarili obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti odnosno prekršaja, a u događaju nije bilo fizičkog sukoba, niti ozlijeđenih osoba‘.

- Također, dojavitelj je obaviješten da ukoliko smatra da je oštećen kaznenim djelom Prijetnja da pristupi u policijsku postaju radi podnošenja adekvatnog prijedloga što je i učinio u večernjim satima.

Nakon zaprimljenog prijedloga za kazneni progon danas tijekom jutra nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje a protiv njega će biti nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podneseno posebno izviješće kao dopuna podnesene kaznene prijave zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnja.

Nakon dovršenog istraživanja obzirom da nisu postojali razlozi za danje zadržavanje, muškarac je pušten iz službenih prostorija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 15:54