StoryEditorOCM
ObalaDario Kapović

Dalmatinski kuhar bez dlake na jeziku o sezoni, svom poslu, škrtarenju na osoblju... Otkriva nam kako u jednom radnom danu zna pripremiti i do tisuću raznih obroka

Piše Mišel Kalajžić
14. kolovoza 2022. - 19:41

Sjedamo za stol poznatog restorana u gradu i naručujemo jelo.

Špica je, vrijeme večere, oko 21 sat i stolovi su puni ljudi. Nižu se sljedovi, predjela, hladna jela, juhe, salate, glavna jela, riba, meso, špageti, morski specijaliteti, deserti, vina, digestivi... Sve stiže kao po traci, u nekom savršenom slijedu, a dogodi li se slučajno da netko ili nešto taj slijed poremeti – to je ravno kakvoj ovećoj katastrofi.

U restoranu mora biti sve savršeno, od stola, besprijekornih čaša, pribora za jelo, do konobara i čitave atmosfere. I naravno – jela. Jer zbog toga smo tamo, u restoranu.

Zapitali smo se, kako je s druge strane, tamo gdje sve nastaje, a nitko to ne vidi, u kuhinji, gdje se pripremaju i odakle stižu sva ta jela i specijaliteti, desert...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2024 02:27