StoryEditorOCM
ObalaTRAŽE SE LJUDI

Alarmantno stanje u Makarskoj, grad spao na četiri komunalna redara od kojih su dvojica na terenu, evo što se dogodilo

31. svibnja 2024. - 16:44

Na samom početku turističke sezone Grad Makarska ima na raspolaganju četiri od ukupno 10 komunalno-prometno-pomorskih redara.

Od svih raspoloživih redara na terenu su dvojica i to jedan jutro, a jedan popodne, a najveći problem se pojavljuje vikendom zbog spuštanja i podizanja rampi za dostavu te oko kontrole i nadzora šetnice.

image

Gradska vijećnica Ivana Miočević Franić

Ivo Ravlić/Cropix

Kako je kazala makarska gradska vijećnica NLO-a Ivana Miočević Franić, sada su na bolovanju četiri redara, a dvoje ih koristi godišnji odmor i takva situacija bi trebala potrajati do konca lipnja kada će se dobrano zagaziti u turističku sezonu.

- Nedjeljom nema dežurstava, a subota poslijepodne je također upitna. Mislite li da grad može normalno funkcionirati sa tri komunalna redara i to dva u jutarnjoj smjeni i jednim u poslijepodnevnoj, s obzirom na složenost njihovih poslova i kada će se ekipirati normalne smjene i što planirate poduzeti po pitanju jačanja ove službe osim najavljenog povećanja plaća - upitala je gradonačelnika Zorana Paunovića vijećnica NLO-a, koja uopće nije dobila decidiran odgovor.

Raspisan natječaj

Naime, gradonačelnik je govorio o raspisanom natječaju za popunjavanje radnog mjesta redara i digitalizaciji sustava.

- Većinu poslova koje je obavljao Gradski centar Osejava Makarska, preuzeo je Centar 112 i samim time smo GCOM i komunalno redarstvo spojili u jedan odjel - komunalno prometno pomorsko redarstvo - rekao je gradonačelnik.

- U zadnje dvije godine jako puno se radilo na digitalizaciji sustava i uskoro očekujemo uvođenje kamera, a važno je napomenuti sinergijski učinak koji će se dogoditi ovog ljeta između Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti i kontrolora parkinga koji će zajedno s redarima uočavati stvari na samom licu mjesta.

U cijeloj ovoj priči voditelj redarstva ima slobodne ruke i vjerujemo u njegovu procjenu.

Raspisali smo natječaj za prometno redarstvo i javila se jedna osoba i sada smo ga ponovno raspisali pa se nadam da ćemo dobiti nove osobe u redarstvu (raspisan je natječaj za jednog redara na neodređeno, op.a.) - kazao je gradonačelnik.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 23:29