StoryEditorOCM
Savjetineodoljivo

Poznati chef pokazao genijalan način za pohanje piletine: jamči sočnost, pikantnost i hrskavost, a ima još jedan bonus

Piše Spiza SD
25. svibnja 2023. - 15:07

Ima nešto tako neodoljivo u pohanoj piletini, zar ne? Svatko tko je često priprema ima par trikova u rukavu - posebne mješavine začina, neočekivane tajne sastojke i slično. Tako chef Andrew Zimmern, kao što je pokazao u videu na TikTok-u, piletinu nikad ne poha bez - papirnate vrećice. 

Chef jednostavno stavi brašno i željene začine u vrećicu, doda komadiće piletine prethodno namočene u marinadi od jogurta, zatim presavije vrh vrećice nekoliko puta dok nije siguran da je sve dobro i sigurno zatvoreno je i osigurano pa vrećicu protrese. Ovaj postupak rezultira ravnomjernim slojem brašna i začina koji piletini daje hrskavi omotač. Zimmern savjetuje da ne tresete vrećicu prejako, kako se papir ne bi slomio na dnu pod težinom sve te piletine. 

@andrew.zimmern Want to know the secret to super-crispy, evenly coated fried chicken? Use a paper grocery bag with flour and seasonings for dredging. Full recipe at the link in my bio.  #knifeskills #friedchicken #andrewzimmern #cheftok #kitchenhacks #cookingtiktok #cookingathometiktoktv #cookwithme #friedchickenrecipe ♬ original sound - Andrew Zimmern

Njegov trik nije ništa što već nismo vidjeli u manje ili više različitim varijantama, ali je dobrodošao podsjetnik na sve te cake koje možda nismo stigli isprobati. Svakako mu je velika prednost manje nereda u kuhinji te, što je osobito važno kako temperature rastu, manji rizik od zaraze salmonelom s posuđa koje smo koristili za klasično pohanje. Ako ste koristili nekakvu jednokratnu posudu ili plastičnu ambalažu nekog proizvoda za namakanje piletine u jogurtu, sav nered i potencijalna zaraza ostaju u toj posudi i u vrećici koje ćete nakon korištenja jednostavno baciti u smeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:39