StoryEditorOCM
Savjetiviralni video

Pa je li moguće da svi ovo radimo pogrešno? Kuhinjsko cjedilo navodno bolje funkcionira kad ga se koristi na ovaj način

Piše Spiza SD
2. lipnja 2023. - 11:48

Je li zaista moguće da smo svi u krivu i koristimo kuhinjsko cjedilo na pogrešan način? Sudeći po viralnom videu s TikToka, o kojem je pisao čak i New York Post, moguće je, no je li zaista tako trebao bi nam reći onaj genijalni nepoznati izumitelj tog korisnog pomagala, a da ćemo dobiti taj odgovor nešto je manje izgledno.

Ako ćemo pravo, način korištenja cjedila koji je na svom TikToku objavio korisnik iza korisničkog imena @cookingcards zapravo djeluje dosta svrsishodno - evo da vam ne objašnjavamo o čemu je riječ, pogledajte sami (za vas koji ste s cjedilom na vi napomenut ćemo da ga je @cookingcards okrenuo na suprotnu stranu od uobičajene).

Što vam se čini? Mora se priznati da se voda sasvim lijepo ocijedila, no je li ovo zaista "pravi način"?

Jedna od korisnica TikToka u komentarima je napisala baš ono što je i nama prvo palo napamet: ovako smo manistru mogli ocijediti i uz pomoć poklopca.

Neki su korisnici primijetili da nije baš higijenski okrenuti prema hrani dno cjedila, kojim je dodirivan sudoper, potencijalni rasadnik bakterija, što nam se čini pomalo pretjerano oštrim, jer sve i da su se na cjedilo uhvatile bakterije, vrlo je izgledono da bi ih ubila vrela voda (premda bi o tome svoj sud trebali dati medicinski potkovaniji od nas, a i od zabtinutih TikTokera).

Jedna je korisnica sve sasvim lijepo sažela u komentaru, koji je ujedno i odgovor na tvrdnju istaknutu u videu ("Koristite cjedilo na pogrešan način"): "Ne. Cjedilo s razlogom ima postolje na dnu".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:28