StoryEditorOCM
Savjetisvi ga vole

Kako pripremiti najbolji restani krumpir: obratite pažnju na ove detalje i jamčimo vam da ćete uživati u svakom zalogaju!

Piše Spiza SD
24. svibnja 2023. - 14:23

Tko ne voli restani krumpir? Savršeno se slaže s mesnim jelima, lijepo podiže jednostavna jela poput omleta, a neki ga toliko vole da ga jedu samostalno, tek uz dodatak salate. Restani krumpir svima nam je poznat od djetinjstva, riječ je o starom jelu s područja sredne Europe, a još u kuharicama iz doba Austro-Ugarske monarhije nalazimo recepte za njegovu pripremu. Nije pouzdano poznato kako je dobio naziv, ali je vjerojatno preuzet iz njemačkog: Röstkartoffel.

Svatko ima svoje male cake i trikove za najukusniji restani krumpir, a kad bismo ih išli sažeti sveli bi se na sljedeće: pripazite na vrstu krumpira, svakako odaberite brašnasti, ulju na kojem ćete pripremati restani krumpir obavezno dodajte žlicu masti i nemojte žuriti s pripremom - pustite da se luk najprije dobro prodinsta prije nego dodate krumpir, a krumpir skuhajte, ogulite i narežite puno prije nego se prihvatite luka, kako bi se stigao dobro ohladiti, što je važno jer će tako iz njega ishlapiti sva para, koja može jelo učiniti gnjecavim.

Želite li posebno dobar okus, nećete zaboraviti slatku crvenu papriku, sjeckani peršin i malo krupno narezane pancete, a mnogi tvrde da je najbolji restani krumpir onaj kod kojeg se luk za vrijeme dinstanja podlijevao juhom umjesto vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2024 06:21