StoryEditorOCM
Savjetiefektno

Još poslužujete sladoled u kuglicama ili ga grabite žlicom? Uopće niste ‘in‘! Servirajte ga ovako i sve ćete zadiviti

Piše Spiza SD
23. svibnja 2023. - 17:19

Stariji od 30 godina sjetit će se da se nekoć sladoled prodavao u kartonskim kutijama koje su se potpuno rasklapale, otkrivajući cijeli blok slasne ledene poslastice. U to doba posluživanje sladoleda u kućnim prilikama podrazumijevalo je rezanje na fetice, jer je malo tko imao pravu slastičarsku žlicu za oblikovanje kuglica. Takve smo mogli jesti samo u slastičarnici.

Vremena su se promijenila, žlice za sladoled su se počele nuditi čak i u "sve po osam", a sladoledi su se počeli prodavati u kanticama. I svi smo uživali u kuglicama.

E, ali to više nije dovoljno kul. Poslužujte li sladoled i dalje u kuglicama ili ga, još gore, iz pakiranja vadite običnom žlicom za juhu, uopće niste "in". Nitko više tako ne servira sladoled - sad ga se poslužuje u obliku duguljastih valjušaka koji se nazivaju quenelle.

Puno ih je lakše oblikovati no što se čini, a kako to polazi za rukom slavnom chefu Dominiquet Anselu, pogledajte u priloženom videu.


Naravno, sladoled je sladoled, bez obzira kako ga servirali, jeli ga iz fensi zdjelice ili izravno iz pakiranja, ali ako se nađete u prilici da nekoga želite zadiviti, sladoled ćete oblikovati u quenelle. Pokušajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:15