StoryEditorOCM
ReceptiBrzo i jednostavno

Domaće kondezirano mlijeko od samo dva sastojka: moći ćete isprobati sve one slatke recepte koji su vam na čekanju!

Piše SPIZA SD
6. lipnja 2023. - 11:21

Često u receptima nailazimo na kondezirano mlijeko kao jedan od glavnih sastojaka jela ili slastice i upravo je ono razlog odgode ili konačnog odustajanja od pripreme recepta. 

Kondezirano mlijeko je dugotrajno ukuhano mijeko, a kao finalni proizvod gusta tekućina koja može biti zaslađena ili nezaslađena. Često se koristi u talijanskoj kuhinji, pripremi raznih slatkih recepata, ali i kao namaz na kruhu. 

Možete ga pronaći samo u velikim trgovina iako nema garancije da ćete proizvod pronaći na polici. Ako ste u situaciji da vam kremasta senzacija treba za last minute pripremu bilo kojeg recepta donosimo vam cijeli proces koji ćete moći napraviti kod kuće.

Kondezirano mlijeko

Priprema:

Šećer i mlijeko pomiješajte u posudi za kuhanje i kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Potom povećajte temperaturu i pustite da da se smjesa polako kuha.

Jednom kad je mlijeko zakuhalo nemojte ga miješati. Na taj način izbjeć ćete stvaranje kristala koji bi u tom slučaju spriječili stvaranje kondeziranog mlijeka.

Kuhajte dok količina ne dođe do pola, a mlijeko dobije tamnu boju i postane gusto - otprilike 30-40 minuta.. Pjenicu koja se stvori na površini slobodno uklonite.

Na kraju pustite da se mlijeko ohladi. Mlijeko će na kraju biti dosta gusto. Ulijte ga posudu s poklopcem i čuvajte u hladnjaku spremnog za korištenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:19