StoryEditorOCM
Receptiuživancija

Piletina u pikantnom, kremastom umaku oduševit će vas na prvi zalogaj! Najbolje prija uz tanke lepinje zgodne za točanje

Piše Spiza SD
7. lipnja 2023. - 14:58

Nikad dosta dobrih ideja za pripemu piletine, zar ne? Ovog vam puta predlažemo piletinu u pikantnom umaku začinjenom curryjem, ali nešto manje pikantnu i puno kremastiju od klasičnog curryja.

Ovo se jelo, u prijevodu, naziva piletinom na maslacu ili pilećim curryjem s maslacem, a  vrlo je omiljeno, osobito u Velikoj Britaniji. Poslužuje se s rižom, ali jednako popularna opcija su i tanke pogačice koijma se grabi ukusni, bogati umak. Isprobajte!

Kremasti curry s piletinom

Sastojci:

500 g pilećih bataka
1/2-1 limuna
2 žličice mljevenog kumina
2 žličice paprike
1-2 žličice ljutog čilija u prahu
200 ml  jogurta
75 g maslaca
1 veliki luk
3 zgnječena češnja češnjaka
1 zeleni čili
komadić đumbira veličine palca
1 žličica garam masale
2 žličice mljevene piskavice
3 žlice pirea od rajčice
300 ml pilećeg temeljca
50 g badema u listićima

Priprema:

Pomiješajte jogurt, limunov sok, kumin, papriku i čili pa u tu smjesu ubacite batke kojima ste prethodno skinuli kožu i uklonili kosti te ih narezali na veličinu zalogaja. Pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena.

Zagrijte maslac pa na njemu prepržite nasjeckani luk, češnjak, zeleni čili i đumbir dok ne omekšaju. Dodajte pire od rajčice i ostale začine, kuhajte još 2 minute pa dodajte temeljac i mariniranu piletinu.

Kuhajte 15 minuta, zatim dodajte preostalu marinadu koja je ostala u zdjeli. Pirjajte 5 minuta, a zatim pospite prženim bademima. Poslužite s rižom ili naan kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:49