StoryEditorOCM
Receptimeko, sočno i fino

Pečene kruške sa sladoledom: isprobali smo recept za slasticu koja se priprema bez po‘ muke, a baš je bezobrazno dobra

Piše Spiza SD
17. rujna 2023. - 17:30

Ako ste tijekom proteklih ljetnih tjedana uživali u pečenim, pirjanim, grilanim ili na sličan način obrađenim breskvama u pratnji sa sladoledom, sad vjerojatno očajavate što im je sezona na izdisaju. Navukli ste se i teško vam pada rastanak. Sasvim razumljivo. Dijelimo vašu bol. Da, istina, možete se poslužiti breskvama iz konzerve, ali to ipak nekako nije "to"...

Utješit ćemo vas receptom za pečene kruške sa sladoledom, baš smo ga isprobali i možemo vam iz prve ruke reći da apsolutno stojui uz bok svim onim gore spomenutim slatkim fantazijama s breskvom u glavnoj ulozi. Zapravo, na neki je način još i bolji jer ne morate stajati uz štednjak i miješati, odnosno paziti da vam breskve na grilu ne uhvate previše crnih tragova i ne raspadnu se ili presuše.

U ovom slučaju dovoljno je upaliti pećnicu, kruške malo začiniti i zaboraviti na njih nekih 15-20 minuta, ovisno o tome koliko su zrele i koliko mekane želite da postanu. 

Evo vam recept, zahvalit ćete nam kasnije.

Pečene kruške sa sladoledom

Sastojci:

3 kruške
60 g maslaca
50 ml soka od jabuke (ili vode)
1 vanilin šećer
1 žlica smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta
sladoled od vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Kruške ogulite, prepolovite i uklonite im peteljku i sredinu. Posložite ih u posudu za pečenje pa im u rupice u sredini rasporedite maslac, šećere i cimet. Ostatak maslaca rasporedite oko krušaka pa dodajte i sok od jabuke pomiješan s malo vode (umjesto soka može i sama voda).

Ubacite u pećnicu i pecite dok kruške ne postanu mekane (15-20 minuta). 

Prebacite kruške u zdjelice i pustite ih da se malo ohlade pa ih poslužite sa sladoledom i prelijte sirupom koji je nastao za vrijeme pečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2023 17:30