Volite li pikantan, zasitan doručak, svidjet će vam se recept za jedno od najpopularnijih jela od jaja na svijetu. Huevos Rancheros - odnosno jaja pripremljena na farmerski način - tradicionalno je meksičko jelo koje se obično jedne za doručak, bogatog je okusa i jamči dugotrajnu sitost.
Neki ga prije posluživanja vole posuti naribanim pikantnim sirom poput cheddara, a možete ga poslužiti uz zagrijane tortilje ili uz tostirani kruh.
Huevos Rancheros
Sastojci:
100 ml pasirane rajčice
2 jaja
1 paprika
1 režanj češnjaka
1/2 ljubičastog luka
1/2 konzerve graha
1/2 žličice čili pahuljica
maslinovo ulje
svježi peršin
sol, papar
Priprema
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, papriku narežite na kockice, grah procijedite. Pomiješajte pasiranu rajčicu, pahuljice čilija, sol i papar.
Na maslinovom ulju prodinstajte luk, kad omekša dodajte mu papriku i češnjak, kratko pirjajte pa dodajte grah i pasiranu rajčicu. Kad uzavre, kuhajte oko pet minuta pa kuhačom napravite rupe za jaja. Razbijte jaja, posolite ih i popaprite pa poklopite tavu.
Kuhajte poklopljeno dok se jaja ne ispeku. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom.