StoryEditorOCM
ŽupanijaNOVA PRAVILA

Za pristup vozilom u ovaj dio Tribunja od sada će vam trebati propusnica, kazne su paprene. Načelnik: ‘Budite pametni...‘

Piše T. V.
26. lipnja 2024. - 19:17
Općina Tribunj donijela je novu odluku o prometovanju u zaštićenoj kulturnoj cjelini, odnosno dijelu preko mosta u Starom selu.Marko Grubelić/facebook/

Općina Tribunj donijela je novu odluku o prometovanju u zaštićenoj kulturnoj cjelini, odnosno dijelu preko mosta u Starom selu. Za pristup vozilom u Staro selo od sada će vam trebati godišnja propusnica. Uvedena su i dodatna ograničenja koja se tiču vremena zadržavanja u tom dijelu Tribunja. Zanimljivo da je od 16 pa sve do 6 sati zabranjeno prometovanje za sve, čak i za one koji imaju godišnju ili jednokratnu propusnicu. U tom periodu Staro selo je isključivo pješačka zona.

O svemu se na svojoj službenoj Facebook stranici oglasio i načelnik općine Tribunj, Marko Grubelić.

"Prometovanje u Starom selu – budite pametni i uštedite si novac

Ovim putem, u dobroj vjeri, savjetujem da ukoliko nemate posebnu dozvolu koju izdaje Jedinstveni upravni odjel Općine Tribunj za prometovanje u zaštićenoj kulturnoj cjelini (preko mosta u Starom selu) – nemojte prolaziti svojim vozilom.

Ukoliko ste ipak avanturisti, takav izlet će vas koštati između 90,00 i 450,00 eura. Po prolazu, naravno.  U komentaru je i link na Odluku pa provjerite ostvarujete li pravo na godišnju propusnicu.

Ugradnja pametnog sustava kontrole prometovanja za cilj ima uvođenje reda jer je red jedino i bitan. Dakle, kao i nikada do sada, nije cilj da se naplati kazna, već da se poštuju pravila u prostoru.

Ako imate pravo na godišnju propusnicu i izdana vam je u JUO Tribunj, imajte na umu ograničenja i način prometovanja odnosno zadržavanja u prostoru Starog sela od 06:00 do 16:00 sati.

Od 16:00 do 06:00 sati je zabranjeno prometovanje za sve. I za one koji imaju godišnju ili jednokratnu propusnicu. Dakle, u tom periodu je isključivo pješačka zona.

Svi koji vozimo automobil ili motor, podrazumijeva se da znamo čitati prometne znakove. Sve je praktički isto kao i do ovih godina, jedina je razlika što sada imamo bolji sustav kontrole.

Budite pametni i uštedite si novac. Odnosno, radije ga potrošite/uložite pametnije umjesto da plaćate kazne", stoji u objavi na Facebooku.

28. lipanj 2024 19:18