StoryEditorOCM
Županijaspremni za sezonu

Vodice osigurale punkt za brzo testiranje turista na koronavirus! Evo kolika će biti cijena i kada započinje s radom

Piše Katarina Rudan
31. svibnja 2021. - 16:09

Turistička zajednica grada Vodica i Grad Vodice u suradnji sa šibenskom Poliklinikom Gemini osigurali su za ovu ljetnu sezonu punkt za provođenje brzih antigenih SARS-CoV-2 testova za turiste.

- Punkt će započeti s radom 17. lipnja, a testiranja će se provoditi četvrtkom i subotom od 9 do 11 sati. Cijena testa je 250 kuna, a liječnički nalaz na engleskom jeziku gosti će dobiti isti dan na svoj mail. U praksi to znači da se prijave za testiranje dostavljaju u našu Turističku zajednicu na telefon (022) 443 888 ili na mail info@vodice.hr, a mi ćemo s Poliklinikom organizirati provođenje testiranja.

S obzirom na to da su hotelske kuće, uglavnom, osigurale testiranja svojih gostiju u hotelima i potpisale ugovore s nekom od poliklinika, ovaj punkt će služiti za goste u privatnom smještaju i sve ostale koji nisu u hotelskom smještaju. Radi se o mobilnom timu koji će punkt imati na prostoru uz Turističku zajednicu, a po potrebi ćemo uvesti i više dana i termina za testiranje – kaže direktorica vodičke Turističke zajednice Anita Franin Pečarica.

image
Anita Franin Pečarica
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U Vodicama, u tamošnjem Domu zdravlja, i Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije imat će svoj punkt za testiranje turista, tako da – kaže Franin Pečarica – ne očekuju nikakve probleme oko tog pitanja.

- Prije svega se nadamo da će gosti koji dolaze u Vodice i područje koje pokriva naša Turistička zajednica biti procijepljeni, a mnogi su vjerojatno COVID infekciju preboljeli, pa nam možda neće niti trebati pojačavati termine za testiranje. Do sada smo u mjesec dana imali samo dva slučaja, odnosno gosta kojima je trebao negativan test pri povratku u zemlju. Dogovorili smo im termin, ali su na testiranje morali ići u Šibenik. S obzirom na to da se trenutno na našem području odmara oko 550 gostiju, za sada nema potrebe otvaranje punkta u Vodicama. Veći priliv gostiju očekujemo u lipnju i zbog toga smo dogovorili s Poliklinikom "Gemini" da mobilni tim u Vodice počne dolaziti od 17. lipnja – zaključila je Franin Pečarica.

17. travanj 2024 02:46