StoryEditorOCM
ŽupanijaNEMA ODMORA

Vatrogasci iz Šibenika, Vodica, Drniša i Knina i dalje saniraju štete od potresa, dobili smo fotografije s terena

Piše Šibenski.hr
6. siječnja 2021. - 10:42
Vatrogasci s područja Šibensko-kninske županije angažirani su na uklanjanju  oštećenih dimnjakaHrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su 5. siječnja nastavile sa aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, javljaju iz vatrogasnog zapovjedništva.

Kao i proteklih dana izvršene su smjene ljudstva sa dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

Dana 5. siječnja, bilo je angažirano ukupno 613 vatrogasaca sa 141 vatrogasnim vozilom iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik. Veliku pomoć vatrogascima pružaju građevinski strojevi državnih i privatnih tvrtki. Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage zajedno s pripadnicima svih drugih službi nastavljaju do daljnjeg.

Inače, pripadnici JVP Knin, Šibenik, Vodice te Drniš su raspoređeni u Glini, a na fotografijama koje smo dobili hrabri vatrogasci iklanjaju ostatke oštećenih dimnjaka s krovova na pordučju pogođenim potresom.

19. travanj 2024 14:54