StoryEditorOCM
Županijazavršen očevid

U tijeku izvlačenje posljednjih dijelova mađarskog vojnog helikoptera; Nepristupačan teren u kanjonu otežava situaciju

Piše Šibenski.hr
25. lipnja 2023. - 13:15
U kanjonu Cikole srusio se madjarski vojni helikopter. U tijeku je izvlačenje olupine  Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nakon završenog očevida nesreće mađarskog vojnog helikoptera u kanjonu rijeke Čikole u kojoj je poginulo troje ljudi, danas se izvlači posljednji ostatak zrakoplova, težak 200 kilograma. 

- Teren je nepristupačan. U tijeku je izvlačenje posljednjih dijelova mađarskog vojnog helikoptera. Riječ je o rotoru elise koji je težak 200 kg. Upravo zbog tog razloga sve žurne službe koje su na terenu, i Hrvatska vojska kao i mađarska vojska, odnosno mehaničari mađarske vojske, trebaju taj rotor rastaviti na manje dijelove jer to je jedini način kako se on može izvući iz samog kanjona - javlja HRT.

Cesta je trenutačno zatvorena od Pakova Sela prema Miljevcima i ostat će zatvorena sve dok se ta akcija ne obavi.

- Moramo podsjetiti, u srijedu dogodila se ova strašna nesreća. Troje članova posade izgubilo je svoje živote. Dvojica su pronađena nedugo nakon samog stradavanja dok se za trećim tragalo gotovo 24 sata. Nepristupačan teren je otežavao, kao i vrućine, cijelu situaciju. Upravo ove olupine, bi trebale pomoći utvrditi uzrok nesreće, kako i zbog čega je došlo do stradavanja vojnih pilota pri povratku s obuke u bazu u Zemuniku, prenosi HRT.

01. svibanj 2024 05:31