StoryEditorOCM
Županijapredizborna križaljka

Trzavice u Šibeniku: HDZ-ovci se nikako nisu mogli dogovoriti oko kandidata za župana, konce opet vuče Nediljko Dujić

Piše Goran Penić/Jutarnji list
15. listopada 2024. - 08:34

Vladajući HDZ u nedjelju održava Opći sabor nako kojem će se birati članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora, a do subote bi, kažu nam u središnjici, trebali imati i definirane kandidate za lokalne izbore, piše Jutarnji list u svom tiskanom izdanju od utorka.

Što se Šibenika tiče, definirano je da će Željko Burić još jednom braniti mandat gradonačelnika Krešimirovog grada. Ali, zbog kandidata za župana došlo je do trzavica na lokalnoj razini. Županijski HDZ nikako se nije mogao dogovoriti između Paška Rakića, koji je Burićev izbor, i Sanje Jakelić koju podržava bivši ministar Ivan Malenica, ali i Nediljko Dujić, pa je odlučeno da će se o kandidatima glasati i tko najbolje prođe bit će poslan kao prijedlog u središnjicu stranke.

image

 Željko Burić i Paško Rakić

Nikša Stipaničev/Cropix

Portal Tris.com.hr navodi i da je Burić zaprijetio da će istupiti iz stranke i na izbore izaći kao nezavisni ako se njegove odluke ne budu poštovale, što bi HDZ dovelo u velike neprilike.

HDZ je na prošlim izborima izgubio šibensko-kninsku županiju i sada im se otvara prilika da jevrate, ali teško da će to postići uz ovoliku razinu trzavica na lokalnoj razini:

- Bitka za Dalmaciju će biti najteža dosad, posebno u Šibensko-kninskoj županiji, zato je bitno odabrati dobre kandidate. Šibenik je, pak, ‘zacementiran‘-govori za Jutarnji list jedan od dalmatinskih HDZ-ovaca.

15. listopad 2024 18:20