StoryEditorOCM
Županija‘Suncokret ruralnog turizma’

Tri 'suncokreta' završila i u Šibensko- kninskoj županiji: Priznanja u Srimu, Jezera i Nunić

4. veljače 2020. - 09:53

Među 45 nagrađenih priznanjima “Suncokret ruralnog turizma” za 2019. troje je s područja Šibensko-kninske županije.

 

Zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja dodijeljena su u sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija, vinski turizam te zaštićene i marketinške oznake.

 

Razvoj ruralnog turizma

 

Srebrna povelja u kategoriji ruralno-turistički projekti dodijeljena je “Zavičajnoj zbirci KUD-a Koledišće iz Jezera“ te “Vinariji i kušaonici Baraka“ iz Srime, u kategoriji vinski turizam. Posebno priznanje za investiciju u ruralnom prostoru, u kategoriji poduzetnici u ruralnom turizmu, dobio je ekološki obrt “Stone” iz Nunića kod Kistanja.

 

Priznanja i nagrade uručene su prošlog tjedna, na svečanosti održanoj u zagrebačkom hotelu Academia. Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade, koja se dodjeljuje sedmu godinu za redom, organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo“. Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.

 

Čestitku laureatima uputila je zamjenica župana Darija Puljić, koja je bila nazočna na svečanosti u Zagrebu.

 

- Šibensko-kninska županija svesrdno podržava razvoj svojih ruralnih krajeva, a posebno ruralnog turizma, u kojem leži veliki potencijal. Ovaj oblik turizma vrlo je značajan za očuvanje lokalne kulturne baštine i sprječavanje depopulacije ruralnih krajeva naše županije i cijele RH. Čestitam svima koji su svojim vrijednim radom zaslužili nominaciju za ovu prestižnu nagradu i želim im puno uspjeha u daljnjem radu, kazala je tom prigodom Darija Puljić.

06. svibanj 2024 14:14