StoryEditorOCM
Županijatjedna prognoza

Stiže zahlađenje: od sredine tjedna u zaleđu Šibenika očekuju se pravi zimski uvjeti

Piše Šibenski.hr
9. siječnja 2021. - 16:32

Narednih dana pritjecanje osjetno hladnije zračne mase će se pojačati pa će od sredine tjedna u široj regiji zavladati pravi zimski uvjeti uz niske temperature zraka, buru, a kako će nad Sredozemljem biti i dosta ciklonalne aktivnosti prema današnjim prognostičkim materijalima osim na kontitnentu snijega bi moglo biti i uz obalu, javlja Šibenik Meteo.

Kako navode, sredinom tjedna hladna zračna masa spustiti će se sve do Jadrana

"Na vrijeme na Jadranu danas utječe anticiklonalni greben sa sjevera kontinenta i Sredozemna ciklona sa frontalnim sustavom. Nakon djelomice do pretežno vedre noći tijekom jutra je došlo do porasta naoblake. U nastavku dana prevladavati će oblačno vrijeme, a prema večeri sa juga se očekuju i oborine koje će sjevernije od Rogoznice biti uglavnom slabe.

Uz obalu će padati kiša dok u višem dijelu zaleđa prvi val oborina će nerijetko biti u obliku susnježice i snijega koji će i tu postupno prelaziti u kišu jer će po visini doći do zatopljenja, osobito južno od Šibenika. Uz slabu do umjerenu buru i danas će biti prohladno uz temperature zraka od 6 do 8 uz obalu i od 3 do 7°C u zaleđu.

Oblačno vrijeme uz slabu kišu, a u višem dijelu zaleđa te osobito u Bukovici uz susnježicu i snijeg prevladavati će i sutra. Bura će dodatno pojačati pa će na udare biti umjereno jaka do jaka dok će se temperature zraka neznatno sniziti i kretati se od 4 do 6 uz obalu i od 2 do 5°C u zaleđu.

Dakle prema sadašnjim prognostičkim materijalima pred nama je osjetno hladnije vrijeme uz buru, a od sredine narednog tjedna povremenog snijega može biti i na dijelu obale", piše Šibenik Meteo.

23. travanj 2024 23:41