StoryEditorOCM
Županijaiza sivih oblaka

Snijeg danas moguć i u zaleđu Šibenika: evo kakvo nas vrijeme očekuje u Dalmaciji naredna tri dana

Piše Šibenski.hr
6. siječnja 2021. - 11:34

Prema podacima Državnog hidro meteorološkog zavoda, danas se u Dalmaciji očekuje oblačno vrijeme s povremenom kišom,  ponegdje uz obalu na Jadranu i obilnija, uz izraženije pljuskove s grmljavinom.

Snijeg i susnježica mogući su u Gorskome kotaru i Lici, a popodnei i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jak, moguće ponegdje olujan, slabjet će i potkraj dana okrenuti na sjevernom Jadranu na sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, a na Jadranu 10 i 15 °C.

U četvrtak u većini krajeva djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro i prijepodne ponegdje u unutrašnjosti s maglom. Na sjevernom Jadranu uz više oblaka mjestimice kiša, a do kraja dana kiša i u Dalmaciji. U gorju ponegdje malo susnježice ili snijega. Vjetar uglavnom slab, u gorju ponegdje umjeren jugozapadni.

Na Jadranu slabo do umjereno jugo, na sjevernom dijelu u noći i prijepodne jugozapadnjak, a navečer bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna između 3 i 7, na Jadranu 8 i 12 °C.

I petak će, ističu u DHMZ-u, biti kišovit, dok je za vikend najavljeno promjenljivo vrijeme uz ponovnu mogućnost padalina.

19. travanj 2024 15:05