StoryEditorOCM
Županijaopg U RUŽIĆU

Šime Mijatović uspješno proizvodi pršute: ‘Kod nas rade svi članovi obitelji i samo se tako može opstati‘

Piše Joško Dadić/SD
24. kolovoza 2022. - 12:05
Šime Mijatović, veteran 4. gardijske brigade koji danas vodi vlastitu pršutanu.  arhiv/Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Kakva je situacija s plasmanom proizvoda od strane OPG-ova, u ovom slučaju OPG-a Pršutana Ružić, pitali smo i vlasnika ovog OPG-a Šimu Mijatovića.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

– OPG Pršutana Ružić bavi se preradom mesa iz vlastitog uzgoja u svom pogonu u mjestu Ružić kod Drniša, svoje proizvode plasiramo na našem štandu u trgovačkom centru CITY one Split i na lokalnim sajmovima tokom turističke sezone – kaže nam Šime Mijatović. Te dodaje:

– Naša proizvodnja je ograničena samo za naše maloprodajno mjesto i ne razmišljamo o većim količinama jer to je već industrija i htjeli, ne htjeli, gubi se kvaliteta.

image


Šime Mijatović

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Što se tiče naše proizvodnje od polja do stola je skuplja proizvodnja ali je kvalitetnija i moram napomenuti da ne koristimo nikakve aditive niti konzervanse za razliku od industrijskih proizvoda – ponosno će Šime Mijatović, koji ponosno ističe kako na OPG-u rade svi članovi obitelji te se, kaže, jedino može opstati.

 

25. travanj 2024 22:22