StoryEditorOCM
ŽupanijaVratili se na mrežu

Šibenska i kninska bolnica tijekom nestanka struje normalno radile. Evo čemu to mogu zahvaliti

Piše Šibenski.hr
21. lipnja 2024. - 17:44

Iako je i Šibensko-kninska županija danas bila više od dva i pol sata bez elektirčne energije, to nije uzrokovalo probleme u radu dviju bolnicau županiji: Opće bolnice Šibensko-kninske županije u Šibeniku i Opće i veteranske bolnice "Hrvatski ponos" u Kninu, jer su uključile svoje agregate. Potvrdio je to i ministar zdravstva Vili Beroš, piše T-portal.

image

Vili Beros

Niksa Stipanicev/Cropix

-U kontaktu smo sa svim bolnicama od Gospića, Zadra, Šibenika, Knina, Splita, Dubrovnika, Rijeke do bolnica u Slavoniji koje su potvrdile da je situacija stabilna odnosno da se nesmetano pruža adekvatna skrb svim pacijentima i u novonastalim okolnostima. Ovim putem zahvaljujem svim ravnateljima, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima kao i tehničkoj potpori koji su se brzo prilagodili nenadanoj situaciji i pokazali da nam je sigurnost pacijenata na prvom mjestu - izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

image

 Zgrada Opce i veteranske bolnice Hrvatski ponos u Kninu

 

Niksa Stipanicev/Cropix
Krizni tim Ministarstva zdravstva, po saznanju o nestanku struje, kontaktirao je uz već spomenutu šibensku i kninsku i ostale bolnice, kliničke centre i specijalističke bolnice u Dalmaciji i Lici. U svim zdravstvenim ustanovama u tom dijelu Hrvatske potvrđeno je kako nestanak struje nije prouzrokovao zastoje u pružanju zdravstvene skrbi.
image
Niksa Stipanicev/Cropix
21. lipanj 2024 17:45