StoryEditorOCM
ŽupanijaGOVOREĆI OTVORENO

Saborski zastupnik Mosta kroji izbor još jednog ravnatelja: Koristi se isti model koji je već uspio

Piše Zdravko Pilić
24. listopada 2024. - 13:06

U Narodnim novinama je 16. listopada objavljen javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Županijske uprave za ceste na području Šibensko-kninske županije, na mandatno razdoblje od četiri godine. Za ravnatelja, kako stoji u natječaju, može biti imenovana osoba koja je magistar struke ili stručni/sveučilišni specijalist graditeljskog, prometnog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu graditeljskog, prometnog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja sukladno ranijim propisima te najmanje (5) godina radnog iskustva u struci.

Dva su kandidata

Kako neslužbeno saznajemo, na natječaj su se javila dvojica kandidata – dosadašnji ravnatelj ŽUC-a Ante Parat te imenjak mu Ante Pražen, zaposlen u gradu Šibeniku, u Upravnom odjelu za komunalne poslove, kao viši savjetnik za promet.

Inače, obojica su diplomirani inženjeri prometa, tako da s te formalne strane oba zadovoljavaju uvjete natječaja. No, s one druge strane, političke, Pražen stoji bolje, jer je Parat član HDZ-a, dok je Pražen član Loze, Nezavisne liste koja je kolektivno prešla u Most Ivice Ledenka.

Pražen je, na koalicijskoj listi Domovinskog pokreta i Loze na prošlim lokalnim izborima, bio na visokom sedmom mjestu liste za Gradsko vijeće grada Šibenika, s koje je Mario Kovač, kao tadašnji član DP-a, i ušao u Gradsko vijeće grada Šibenika. A Most je, ne treba to zaboraviti, član koalicije koja je još uvijek na vlasti u Šibensko – kninskoj županiji.

Njihov član, Tomislav Lemac kojeg je upravo saborski zastupnik Ivica Ledenko u intervjuu kolegici Davorki Blažević za Slobodnu Dalmaciju u lipnju ove godine apostrofirao kao kadar iz svoje stranke s dva fakulteta koji bi mogao prihvatiti direktorsku poziciju u nekoj županijskoj firmi.

To se, kako vidimo, četiri mjeseca nakon toga stvarno i dogodilo pa se Tomislav Lemac prekomandirao iz Vodovoda i odvodnje u Zavod za javno zdravstvo, na mjesto ravnatelja. Prethodno je, da bi se uopće mogao kandidirirati, odnosno javiti na natječaj, dao ostavku na mjesto člana Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo, koje je, voljom župana Marka Jelića, zauzeo neki drugi njegov kolega koji je glasao za njega.

Isti obrazac primijenjen je i u slučaju Županijske uprave za ceste. I tamo je, da bi se uopće mogao kandidirati Ante Pražen koji je donedavno bio član Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, dao ostavku na članstvo, a onda se javio na natječaj. Na njegovo mmjesto u Upravnom vijeću došao je Zoran Kljajić, koji je dosad u javnosti bio poznat po tome što je ukazivao na probleme mještana Sitnog Donjeg.

Predsjednik UV Damjan Berić iz SDSS-a

Ledenko ga nije apostrofirao u svom intervjuu, ali se zato slikao s njim kada je nedavno, kao saborski zastupnik, održao tiskovnu konferenciju o prometnim problemima mještana Perkovića, odnosno Sitnog Donjeg. Koje će sada Kljaić sigurno biti u prigodi puno bolje rješavati, kada je voljom Ledenka i župana Marka Jelića koji amenuje članove Upravnog vijeća, postao član Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste.

I zajedno s Damjanom Berićem, članom SDSS-a Milorada Pupovca, koji je inače predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Šibenik određuje tko će biti novi ravnatelj, između dva kandidata koji su se javili na natječaj – Ante Parata, istaknutog člana HDZ-a i Ante Pražena, istaknutog člana Mosta.

24. listopad 2024 13:25