StoryEditorOCM
ŽupanijaVRHUNSKA ROBA

Pršutu AgroMaleša zlatna plaketa za kvalitetu na sajmu u Sinju

Piše Zdravko Pilić
2. travnja 2023. - 10:48
Sibenik, 301121. Mile Males, vlasnik i osnivac Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva AGRO MALES iz Mirlovic Zagore snimljen u jednom svojih ducana u SibenikuAnte Baranic/Cropix

U Sinju je u protekla dva dana održan 18. nacionalni sajam pršuta, na kojem je titulu šampiona ponio pršut tvrtke Jakov Dolac iz Kaštel Kambelovca. Koji, što je važno za istaknuti, pršute suši na drniškom području, dok ih u Kameblovcu režu i distribuiraju. No, ono što je za nas Dalmatince još bitnije, svi pršuti koje stručno povjerenstvo ocijenilo bili su vrhunski, a o šampionu su odlučile nijanse, kako je to kazala predsjednica ovog ocjenjivačkog tijela dr. Mladenka Šarolić.

Među tom malom ali odabranom ekipom vrhunskih suhomesnatih proizvoda, bili su i pršuti tvrtke ‘AgroMaleš‘ iz Šibenika, koji su dobili Zlatnu plaketu za kvalitetu. - ‘Ovo je već osamnesti put da nastupamo na sajmu u Sinju, i uvijek smo tamo bili zapaženi. Tako je bilo i ovaj put, i uistinu nas raduje što smo dobili Zlatnu plaketu za kvalitetu naših proizvoda‘ – kazao nam je Mile Maleš, alfa i omega ove obiteljske tvrtke koja korijene vuče iz Mirlović Zagore.

29. travanj 2024 20:30