StoryEditorOCM
ŽupanijaMurter Kornati

Proslavljen dan otočne općine: Dr. Vladimiru Skračiću nagrada za životno djelo

Piše Mande Turčinov Ježina
1. listopada 2018. - 11:04

Projekti u općini Murter-Kornati prijavljeni na razne natječaje u ovom trenutku vrijedni su 20 milijuna kuna, a u tijeku je priprema novih ukupne vrijednosti 40 milijuna eura. Pritom se ne računa projekt kanalizacije za koji je nedavno potpisan ugovor o sufinanciranju, vrijedan 155 milijuna kuna - rečeno je na svečanoj sjednici u povodu Dana općine Murter-Kornati, održanoj na blagdan nebeskog zaštitnika župe svetog Mihovila.

Od spomenutih brojnih projekata svakako treba izdvojiti treću fazu uređenja plaže Luke, koja će ujedno biti i najatraktivnija jer će uključivati atrakciju nazvanu "virtualni teleporter".

Atrakcija je plod suradnje s norveškom općinom Heroy s kojom je ugovor o bratimljenju i suradnji potpisan još 2013. godine. Ušavši u teleporter - spomenik u obliku školjke periske, korisnik će moći razgledati panoramu norveškoga grada dok će, s druge strane, u Norveškoj, korisnici pomoću istog takvog teleportera moći razgledavati najatraktivnije lokacije Murtera.

Vrijednim i dobrim ljudima u Murteru Dan općine su došli čestitati i župan šibensko-kninski Goran Pauk, zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te saborski zastupnik Branko Hrg.

Općinsku nagradu za životno djelo dobio je profesor dr. sc. Vladimir Skračić "za svoj znanstveno-istraživački rad koji se velikim dijelom odnosi na murtersko-kornatski arhipelag i način života u tom arhipelagu". Plaketama je Općina nagradila Olgu Troskot za njezin dugogodišnji pedagoški rad, OPG Šikić za proizvodnju i promicanje otočnog proizvoda, Ferdinanda Pleslića Grobija za humani podvig te brojne učenike OŠ "Murterski škoji" za njihove sportske i školske uspjehe u protekloj godini.

03. svibanj 2024 10:04