StoryEditorOCM

Općina objavila "rat" vlasnicima kamp-kućica: "Gluhe" čeka ozbiljan udarac po džepu!

23. ožujka 2018. - 18:26

Općina Tisno i ove je godine uoči turističke sezone "objavila rat" vlasnicima, odnosno korisnicima kamp-kućica na svom području. Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove, prostorno uređenje, planiranje i komunalne poslove, u suradnji s komunalnim redarstvom započeo je akciju uklanjanja takvih objekata.

Uporište, objašnjavaju u tišnjanskoj općinskoj upravi, nalaze u odredbama Zakona o građevinskoj inspekciji po kojima su vlasnicima tih pokretnina, odnosno korisnicima zemljišta na kojem se nalaze kamp-kućice, građevinski kontejneri ili druge "nastambe" takvog tipa najprije izdali rješenje o uklanjanju.

Oni koji su se na taj obvezujući akt oglušili i nisu postupili kako im je naloženo, čeka "udarac" po džepu. Sporne objekte će, naime, komunalno redarstvo premjestiti u prostor Eko dvorišta u Dazlini, a njihovi vlasnici će se za ponovno preuzimanje morati najprije obratiti pisanim putem Općini Tisno, a onda i uplatiti naknadu za uklanjanje objekta i njegovo čuvanje.

- Na taj način osujećujemo praksu koja se ustalila posljednjih godina da se kupnjom jeftinih poljoprivrednih zemljišta osigurava besplatno, ali i bespravno ljetovanje. Ima još onih koji vjeruju da je takvo što dopušteno. Podsjećam ih da je već nekoliko godina na snazi zakon koji jedinicama lokalne samouprave daje mogućnost da same uklone ovakve objekte iz prostora - eksplicitan je Ivan Klarin, tišnjanski načelnik.

Iz Općine Tisno pozivaju i građane da ako primijete iste ili slične nelegalne objekte na poljoprivrednim površinama ili zelenim zonama da upute anonimnu prijavu komunalnom redarstvu Općine Tisno kako bi se mogla izdati rješenja o uklanjanju.

30. lipanj 2024 21:14