StoryEditorOCM
Županijablagdan svetog martina

Održana svečana sjednica Općine Tisno, zaslužnim udrugama i pojedincima uručene nagrade i priznanja

Piše Ana Petrić
11. studenog 2023. - 14:57

Općina Tisno slavi svoj dan, ujedno i blagdan svetog Martina, njena zaštitnika. Tim je povodom u Prezentacijskom centru u Betini održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a na kojoj su, među ostalim, zaslužnim pojedincima i udrugama uručene nagrade i priznanja za 2023. godinu.

Svečanoj sjednici prisustvovali su načelnici susjednih općina, vodički gradonačelnik Ante Cukrov, predstavnici šibenske gradske i županijske vlasti, predstavnici policijskih i vatrogasnih postaja i postrojbi te brojni gosti iz prijateljskih općina, a sjednicu je prigodnim riječima službeno otvorio predsjednik Općinskog vijeća, Nikša Pirjak.

- Sama svečana sjednica, meni kao predsjedniku, a vjerujem i svim vijećnicima i vijećnicama, donosi osjećaj zadovoljstva što se bavimo ovim javnim djelovanjem, jer to je prilika da se prisjetimo svih odrađenih projekata u infrastrukturi i društvenom životu, a istovremeno i prilika da nagradimo sve pojedince i kolektive koji su se nesebično davali za bolju općinu Tisno. Ovaj saziv Općinskog vijeća, unatoč brojnim izmjenama u svom sastavu, na dosada odrađenih 19 sjednica nastavio je raditi u istom tonu kao i u prethodnome razdoblju. Bez obzira na razne političke opcije koje su zastupljene u Vijeću, gotovo sve odluke, ma koliko god one važne bile, ovo Vijeće izglasalo je jednoglasno. To je pokazatelj da svi vijećnici žele samo boljitak svih mjesta u Općini Tisno, ali naravno, kroz otvoreno, pozitivno i konstruktivno raspravljanje prije donošenja samih odluka. Na tome im hvala, a također ću se zahvaliti i pohvaliti rad svih djelatnika Općine Tisno koji svojim doprinosom ovom Vijeću uvelike olakšavaju posao. Zajedno ćemo još jače prionuti poslu, sve planirane projekte provesti u djelo, a u svemu tome nadam se da ćemo, kao i dosada, uživati potporu županijskih i državnih tijela – kazao je Pirjak, zahvalivši se svima koji su, na ovaj ili onaj način, doprinijeli razvoju i napretku Općine Tisno u svojem području djelovanja.

image

Nikša Pirjak, predsjednik Općinskog vijeća
 

Niksa Stipanicev/Cropix

Načelnik Općine Tisno, Kristijan Jareb, izdvojio je dobru suradnju sa Šibensko-kninskom županijom, Općinom Murter-Kornati, sa trima Turističkim zajednicama, županijskom Lučkom upravom, a posebice sa tišnjanskim Općinskim Vijećem koje, dodaje, trenutno funkcionira na izvrstan način, a s kakvim se djelovanjem malo koja općina u našoj županiji, pa i šire, može pohvaliti.

image

Kristijan Jareb, načelnik Općine Tisno

Niksa Stipanicev/Cropix

- Ovo je dan kada se treba podičiti sa svime što se napravilo u protekloj godini te mještanima i gostima prezentirati ono što će se odraditi u razdoblju koje je pred nama. Općina Tisno kontrolirano ulaže u razvoj, prije svega, gospodarstva i turizma na ovom području, ulaže u predškolski i školski odgoj te studente, ulaže u svoje kulturne i sportske udruge i naravno, nije zaboravila na svoju povijest i tradiciju, svoje hrabre vatrogasce i hrvatske branitelje. Želim iskoristiti priliku i čestitati svim laureatima i dobitnicima priznanja, a moram posebno izdvojiti gospodina Miljenka Meštrova, koji je svojim radom zadužio kako Općinu Tisno, tako i Grad Valpovo. Svim Tišnjanima i Tišnjankama čestitam Dan općine i blagdan svetog Martina – istaknuo je gradonačelnik Valpova, Matko Šutalo

image

Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova

Niksa Stipanicev/Cropix

Zahvalnica Općine Tisno pripala je Matiji Kapov za dugogodišnji doprinos radu KUD-a Zora, a čija je klapa trima izvedbama ujedno i uveličala ovogodišnju svečanu sjednicu Općinskog vijeća. Zahvalnica je dodijeljena i Ninoslavu Ključariću za dugogodišnji doprinos radu DVD-a Tisno.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

Priznanje Općine Tisno dodijeljeno je Turističkoj zajednici Općine Tisno povodom obilježavanja sto godina promicanja i razvitka turizma u Tisnom; seniorskoj momčadi MNK Jezera za plasman u prvu hrvatsku malonogometnu ligu; Gabrieli Bašić za osvojeno treće mjesto na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u samcu za kadetkinje; Klari Marač i Eni Malenici za osvojeno prvo mjesto na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u dvojcu na pariće za kadetkinje te Oliveru Križanoviću Mimici za izvanredne sportske rezultate.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

Nagrada Općine Tisno u obliku plakete pripala je Dušanki Juragi za iznimnu predanost i dugogodišnji doprinos radu Općine Tisno; Slavku Čubriću za dugogodišnji doprinos razvoju, promociji i popularizaciji tradicije boćanja otoka Murtera te Miljenku Meštrovu za cjelokupan doprinos razvoju civilnog društva, unaprjeđenju društvenih i međunarodnih odnosa Općine Tisno i volonterski angažman.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Ovo današnje priznanje zapravo je točka na ‘i‘ na moj dugogodišnji rad u trajanju od 44 godine, u početku kao sekretarice u tadašnjoj Mjesnoj zajednici Tisno, pa do dana današnjeg kao službenice u Općini Tisno. Sve je jako brzo prošlo, voljela sam svoje radno mjesto, ljude, a pogotovo moje Tišnjane. Da se ponovo rodim, i ako bih mogla birati, opet bih izabrala isto. Od srca vam hvala, vaša tajnica - emotivno je kazala Dušanka Juraga, a koju su nazočni gromoglasnim pljeskom ispratili u zasluženu mirovinu. 

image

Dušanka Juraga, dugogodišnja djelatnica Općine Tisno

Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
29. travanj 2024 09:27