StoryEditor
ŽupanijaVažna informacija

Od 1. veljače srednjoškolci s područja općine Ružić u Drniš mogu putovati samo „Prometovim“ autobusima

Piše šibenski.hr
23. siječnja 2021. - 17:35
Prometov autobus koji vozi na relaciji Drniš-SplitNikša Stipaničev Cropix

Na službenim web stranicama Općine Ružić, objavljena je važna informacija za  tamošnje srednjoškolce u kojoj se navodi:

- Odlukom općinskog načelnika, a u skladu s proračunskom stavkom sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, s danom 31. siječnja obustavlja se ugovorna izvanredna linija autoprijevoznika Pućo d.o.o. iz Ružića kojom je putovao dio srednjoškolaca s područja općine Ružić koji srednju školu pohađaju u Drnišu.

Naime, sukladno novom voznom redu linije broj 80 Split-Drniš-Split od 1. siječnja ove godine Prometovi autobusi prilagodili su vrijeme polaska i relaciju prometovanja tako da ona ide na ruku učenicima srednjih škola s područja općine Ružić koji putuju u srednju školu u Drniš i eventualno dalje u Knin ili Šibenik.

Tako će srednjoškolci za odlazak u školu koristiti jutarnju liniju koja iz Splita polazi u 06:00 sati, a kroz naselja Općine Ružić prolazi između 07:15 i 07:30 sati, a za povratak liniju koja iz Drniša polazi u 14:15 sati.

Jutarnja linija prometuje na relaciji Split-Kljaci-Umljanovići-Moseć-Ružić (Matića most)-Gradac-Otavice-Ružić (Skejo)-Kričke-Drniš, a linija u 14:15 istom relacijom u suprotnom smjeru.

Pozivamo učenike da do 1. veljače, odnosno najkasnije do završetka "on line nastave" i početka redovne nastave u školama kupe učeničke pokazne karte kako ne bi ostali bez organiziranog prijevoza – piše u obavijesti.

Za kupnju pokazne karte potrebni su obrasci: Potvrda za ostvarivanje prava na sufinanciranje i Zahtjev za izradu pokazne karte, oba se mogu preuzeti u tajništvu srednje škole u Drnišu, te i dvije fotografije.

Izdvojeno

07. ožujak 2021 06:43