StoryEditorOCM
Županijauz još tri hrvatske

Objavljena lista najljepših europskih plaža: na devetom mjestu našla se i jedna primoštenska

Piše šibenski.hr
21. travnja 2024. - 17:54

Iako je Hrvatska posljednjih nekoliko sati vidjela i snježne pahulje, većina Hrvata ipak je mislima u ljetu. Turisti već lagano pristižu, rezerviraju se preostali raspoloživi smještaji, a stižu i preporuke koje plaže ove godine ne smijemo zaobići. Među najljepšima ponovno su se našle i hrvatske plaže, prenosi T-portal.

Prema izvješću portala Book Reatreas, hrvatske plaže definitivno se mogu mjeriti s ostalim prestižnim europskim plažama. Istraživanje je uzelo u obzir 200 plaža u 16 europskih zemalja, a konačni rezultati doneseni su na temelju onog što putnici najviše cijene: popularnost, vrijeme, sigurnost, pristupačnost i kvaliteta mora.

Kako tvrde, Španjolska je ultimativno odredište za ljetni odmor jer se tamo nalazi 28% najboljih europskih plaža, uključujući i plažu La Concha, najljepšu plažu prema ovogodišnjem istraživanju.

Vrlo visoko na rang-listi nalazi se i Hrvatska, točnije četiri hrvatske plaže, od kojih su čak tri dospjele u top 10, a na devetom mjestu ove prestižne liste našla se i primoštenska plaša Mala Raduča. Ova plaža nije smještena u stijenama, već tik uz gradsku šetnicu s koje se pruža pogled na prekrasan Primošten.

Ocijenjena je ocjenom 4.10, a posebno su izdvojili da se ističe ‘svojim safirnim morem, živopisnom šetnicom i šljunčanom obalom‘.

21. travanj 2024 17:54