StoryEditorOCM
ŽupanijaGužva sve veća

Objavljena i treća kandidatura za rogozničkog načelnika. I ‘nezavisni‘ Joško Živković bi u tu fotelju

Piše Vedrana Stočić
5. ožujka 2021. - 13:26

Objavljena je i treća kandidatura za fotelju rogozničkog načelnika. Nezavisni Joško Živković pod sloganom „Rogoznica zaslužuje više“ upustio se u predizbornu utrku s kandidatom HDZ Marijom Mladinićem i Ljubom Županovićem Lebom kojeg je kandidirala NL „Naše misto“. Gužva je dakle sve veća.

-Rogoznica dosad nije dobila šansu. Nije imala prilike zasjati, unatoč bogatstvu kulture i prirode, skladu mora i polja. Od kad je ušla u Europsku uniju, Hrvatskoj je na raspolaganju bilo 8,45 milijardi EUR za izgradnju cesta, mreže vodovoda i odvodnje, gradnju vrtića, škola, domova za starije, obala, plaža, muzeja, hotela ... Znate li koliko toga novca je dosad iskoristila Općina Rogoznica? 0 kuna što je porazno.- ističe Joško Živković.

Joško Živković rođen je 1974.godine u Zečevu Rogozničkom, po struci je diplomirani upravni pravnik, suprug i otac troje djece. Više od deset godina na čelu je uspješne domaće tvrtke, u proteklih pet godina on i njegov tim, ističe, povukli su više od 150 milijuna kuna iz europskih fondova za javne institucije i poduzetnike diljem Hrvatske. Usto, iza sebe ima nekoliko otvorenih prezentacijskih centara i muzeja u cijeloj zemlji, realiziranih od razrade kreativnog koncepta pa do same realizacije.

-Kandidaturu ističem jer od Općine Rogoznica želim stvoriti najnapredniju općinu u Šibensko-kninskoj županiji. Želim da mladi imaju perspektivu bez članske iskaznice, želim da stariji građani u miru i financijskoj sigurnosti provedu svoje zlatne godine. Želim povući europska sredstva za komunalne i društvene projekte: prezentacijski centar Oba-dva, prezentacijski centar rogozničke kulturne baštine, izgradnja sportske dvorane, a ne da se kao i dosad troši isključivo novac mještana.-kaže Živković.

Uvažava svoje protukandidate, ali ih javno pita kako to da su do sada bili na javnim  funkcijama, a u Općinu nije došla niti jedna jedina kuna iz EU fondova.

-Daje se iskrivljena slika o razvoju Rogoznice. Stoga će moj  prvi potez kao načelnika biti opsežna revizija dosadašnjeg poslovanja Općine i kvalitetna sistematizacija radnih mjesta. Rogoznica zaslužuje puno više od dosad viđenog. Razvoj općinskog središta kao i ostalih naselja treba se se temeljiti na dostojnom životu za sve stanovnike. Za sumještane starije životne dobi treba  izgraditi Dom i pružiti im sve vidove pomoći. Moj poseban fokus bit će na ulaganjima u infrastrukturu za život mladih i to kroz izgradnju Centra za pomlađivanje Rogoznice. Kroz Centar trebale bi ići razne olakšice za mlade obitelji kao primjerice olakšica pri izgradnji domova i  osnivanju obitelji. Imperativ je i razvijanje poslovnih zona i ICT poduzetništva, te OPG-ova.-obrazlaže svoj opsežan program Joško Živković.  

U ovom dijelu Europe Rogoznica je prepoznatljiva po ljepotama krajolika i povijesno-kulturnoj baštini. Stoga je   zaštita prirode i zaustavljanje devastacije obalnog pojasa prioritet.

- Pitam protukandidate znaju li oni, ali i ostali, da je u Rogoznici pet nacionalno zaštićenih kulturnih dobara koji do sada nisu bili prezentirani, znaju li sve dosadašnje vlasti i budući kandidati da je Zmajevo oko, jezero bez premca po svojoj ljepoti u Hrvatskoj, nezaštićeno i prepušteno na milost i nemilost stihijskom upravljanju? Kada pobjedim više neće biti tako jer duboko vjerujem da Rogoznica zaslužuju bolje.-zaključio je svoje predstavljanje kandidat za rogozničkog načelnika Joško Živković.

26. travanj 2024 04:34