StoryEditorOCM
ŽupanijaNEZAVISNA LISTA STIPE PETRINE P(R)OZVALA ŽUPANA PAUKA:

Ne komentirajte štrajk prosvjetara! Nisu oni opterećenje za sustav nego vaše bahato ponašanje!

19. studenog 2019. - 19:12

Vijećnica Iris Ukić Kotarac objavila je na svom facebok profilu priopćenje za javnost NL Stipe Petrine koje glasi:
'Apeliram na predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana Šibensko-kninske županije g. Gorana Pauk da se suzdrži od komentara vezanih uz štrajk prosvjetnih radnika.
Upravo je vaš HDZ kriv za demografski slom, stagnirajuću ekonomiju, neodrživ mirovinski sustav kojemu prijeti kolaps, iseljavanje radnog i slobodomislećeg stanovništva te zatupljivanje društva u cjelini.
Hrvatski rezultati u području ulaganja u obrazovanje, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, osnovnih vještina, stjecanja visokog obrazovanja i relevantnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za tržište rada ispod prosjeka su EU-a
Reforma obrazovnog sustava „Škola za život“ nastavnicima i učiteljima dala je samo više administrativnog posla za jednaku plaću koja je i dalje mizerna i na najnižem mjestu uspoređujući plaće VSS u cijeloj zemlji.
Učitelji i nastavnici u RH imaju podjednaki okvir za rad kao većina učitelja i nastavnika u svijetu i EU. Razlike su u opremljenosti škola, uvjetima rada, kurikulimima, a naročito u plaćamaa za to je kriva vlast koju između ostalog vi obnašate!
Upravo iz tog razloga interes za nastavnička zanimanja postaje sve manji i Hrvatska će se uskoro suočiti sa situacijom da će nedostajali velik broj nastavnika. Već sada nema dovoljno nastavnika matematike, fizike, kemije i stranih jezika.
Europska komisija upravo zbog toga naš je obrazovni sustav ocijenila među najlošijima u Europi
Bolje, modernije i kalitetnije obrazovanje ovoj stranci ne ide u prilog jer bi se na taj način stvorilo još više kadra koji bi argumentirano propitivao da li ovi na vlasti znaju što rade.
Nije stoga slučajno da smo pored svih prirodnih resursa i dalje najnerazvijenija zemlja EU
Kome treba pametan đak koji će sutra postati pametan birač
Štajk nastavnika nije opterećenje za sustav već je vaše bahato ponašanje
Ako novca ima za nove aute treba ga biti i za nastavnike!

03. svibanj 2024 03:27