StoryEditorOCM
ŽupanijaKlarin po treći mandat

Najsretniji smo jer su Tisno i cijeli otok Murter postali mjesto ugodnog življenja

Piše Šibenski.hr
21. veljače 2017. - 14:16

Ivan Klarin, aktualni načelnik Općine Tisno na svibanjskim lokalnim izborima ići će u utrku za treći mandat. Kandidat za njegovo zamjenika opet će biti Miljenko Meštrov. Njih dvojica dobili su jednoglasnu potporu općinskog odbora SDP-a da budu kandidati na predstojećim lokalnim izborima. Očito, SDP-ovci su se ponijeli po onoj da se ne mijenja tim koji pobjeđuje:

- Želim zajedno sa svojim suradnicima nastaviti posao koji smo započeli prije osam godina, a to je da naša općina i otok postanu još bolje i kvalitetnije mjesto za život. Kandidat sam svoje stranke, ali kao i u prethodna dva mandata tražiti ću široku podršku svih stanovnika naše općine. Za mene nema prepreke da li je netko član moje stranke ili bilo koje druge, na lokalnoj razini bitan je čovjek- počeo je Klarin svoje službeno predstavljanje za načelnika Tisnog i nastavio:



-Svjesni smo i zadovoljni učinjenim u proteklih osam godina. Najzadovoljniji smo činjenicom što su Tisno, ali i cijeli otok Murter, u tom razdoblju postali mjesta ugodna za život. I to ne samo za goste i turiste od kojih živi 90 posto naših stanovnika, budući da se od turizma ostvaruje 90 posto općinskih prihoda, već i za sve naše stalne mještane o kojima vodimo posebnu brigu. A njih je na otoku Murteru više od 6000- kazao je Ivan Klarin, na službenom predstavaljanju svoje kandidature za tišnjanskog načelnika.

Klarin je istaknuo kako je Tisno dobilo brojne institucije tijekom njegova dva mandata.  Od glazbene škole, sportske dvorane, novog dječjeg vrtića s jaslicama, doma za starije i nemoćne, knjižnice i čitaonice do Muzeja betinske drvene brodogradnje.

-Uz sve to, dosta smo ulagali i u komunalnu infrastrukturu. A posebno me veseli rekordnih više od milijun noćenja koja su ostvarena u protekloj sezoni na otoku Murteru kao jedinstvenoj destinaciji- rekao je tišnjanski načelnik.

No, on veli da imaju još dosta posla i projekata koje su započeli:
-Pred realizacijom smo projekta odvodnje Pirovac-Tisno, planirana je izgradnja turističkog naselja u uvali Jazine, prvog takvog smještajnog kapaciteta na cijelom otoku nakon 30 godina. Iz godine u godine raste nam broj kreveta, po podacima iz turističke zajednice i po 500 godišnje. Radimo i na razvoju našeg zaleđa i pomažemo brojnim OPG-ovima- naglasio je Klarin.



Jedan od važnijih projekata kojeg Klarin i Meštrov žele realizirati, osvoje li novi mandat, je i izrada Strategije razvoja turizma Općine Tisno za sljedećih deset godina. Također, Klarin je poručio kako će nastaviti stipendirati studente te da mu je cilj stvoriti takve životne uvjete u Tisnom da se u njega vraćaju mladi, potentni i obrazovni ljudi koji će tu moći realizirati svoje životne ambicije.

Na koncu, Klarin i Meštrov su poručili kako očekuju potporu širokog spektra političkih opcija.

26. travanj 2024 18:27