StoryEditorOCM
ŽupanijaJezera

Na moru i kamenu: Započeo jubilarni, dvadeseti lov na velike ribe; Zaplesale četiri generacije KUD-a "Koledišće"

Piše Šibenski.hr
27. rujna 2018. - 12:19

Uz prigodan folklorni program i Dan tradicijske kulture „Na moru i kamenu“, jubilarnu, dvadesetu godinu za redom u Jezerima je u srijedu započeo lov na velike ribe, Big Game Fishing, koji će trajati do subote, 29. rujna kada će biti proglašena najuspješnija ekipa.

Manifestacija Big Game Fishing već 20 godina uspješno spaja ribolov i turizam, dvije najvažnije gospodarske grane u Jezerima i na otoku Murteru.

Otvorenju je nazočio i župan Goran Pauk koji je u ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović pod čijim se pokroviteljstvom održava ova manifestacija, i svoje osobno, pozdravio sudionike Big Game Fishinga.

„Izuzetno mi je drago što se ova manifestacija koja značajno afirmira našu županiju kao posebnu turističku destinaciju održala 20 godina, a iz godine u godinu izaziva sve veći interes. Počelo je sa 16 posada, a ove godine imam čast pozdraviti sudionike 25 ekipa iz Poljske, Rusije, Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije i naravno Hrvatske.”, kazao je župan Pauk i svim sudionicima poželio puno uspjeha na natjecanju.

Otvorenju manifestacije nazočila je i Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, jedna od začetnica projekta Hrvatski otočni proizvod koji okuplja više od 300 proizvođača s 24 hrvatska otoka, od kojih će neki svoje proizvode izložiti za vrijeme trajanja ove manifestacije.

Manifestacija Big Game Fishing započela je u srijedu 26. rujna, a traje do subote 29. rujna kada se zatvara proglašenjem najuspješnije ovogodišnja ekipa i koncertom glazbenog sastava Babalubam.

U bogatom kulturno-zabavnom programu nastupa i KUD Koledišće iz Jezera, dobitnici Plakete Šibensko-kninske županije, koji od 1970. godine njeguje i promiče tradicijsku baštinu otoka Murtera i zauzima značajno mjesto u cjelokupnom hrvatskom folkloru.

29. svibanj 2024 20:40