StoryEditorOCM
ŽupanijaKrađe i provale

Na Jadriji iz zaključanog dvorišta ukradeni vodovodni priključci, u Kninu iz obiteljske kuće lopov otuđio tehnički uređaj

Piše Branimir Periša
7. travnja 2021. - 09:49

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom osumnjičenim za tešku krađu provaljivanjem na štetu šibenske tvrtke i krađu na štetu 66-godišnjaka.

Osumnjičeni je u jutarnjim satima 4. ožujka na Jadriji provalio u ograđeni dvorišni prostor šibenske tvrtke iz kojeg je otuđio priključne uređaje za vodu vrijedne oko 5 tisuća kuna, nakon čega je u jutarnjim satima 11. ožujka u Bogdanovićima s neosiguranog zemljišta 66-godišnjeg vlasnika otuđio sekundarne sirovine vrijedne oko 1.400 kuna te ukradeno prodao na području Šibenika.

Protiv osumnjičenika će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo krađu i oštećenje tuđe stvari.

U vremenu od 1. ožujka do 1. travnja u Kninu, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće 49-godišnjaka otuđio tehnički uređaj vrijedan oko tisuću kuna. U noći 1./2. travnja u Ružiću je nepoznati počinitelj oštetio ogradni zid zgrade zaštićenog kulturnog dobra i pričinio štetu od oko tisuću kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njihovog otkrivanja i pronalaska otuđenog predmeta.

Izdvajamo kako je i 6. travnja anonimni građanin dragovoljno predao oružje kojom prilikom su izuzete i u skladište Policijske uprave šibensko-kninske pohranjene 2 ručne bombe i 943 komada streljiva različitog kalibra.

Zahvaljujemo savjesnom građaninu te pozivamo i ostale građane koji još uvijek posjeduju neregistrirano oružje, streljivo, eksplozivna i druga opasna sredstva da ih dragovoljno, bez bojazni od ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija, predaju policiji, navodi se u priopćenju PU Šibensko-kninske.

27. travanj 2024 05:37