StoryEditorOCM
ŽupanijaTko mu ne bi povjerovao

Murterski načelnik Toni Turčinov tvrdi da je HSS napustio i ušao u HDS zato što će se zbog toga općina bolje razvijati

Piše Mande Turčinov Ježina
8. ožujka 2017. - 19:50


Uz potporu predsjednika, bivšeg Branka Hrga i sadašnjeg Gorana Dodiga, aktualni načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov javno je, pred novinarima i suradnicima, obznanio svoj prelazak iz HSS-a u Hrvatsku demokršćansku stranku (HDS). Na novinarsko pitanje zašto je to učinio i je li obavijestio aktualnog predsjednika HSS-a Krešu Beljaka, odgovorio je da ga politika koju je trasirao sadašnji predsjednik Beljak nije zadovoljavala, da je stranka izgubila svoj cilj i napustila dosadašnji  smjer.

- Zajedno sa svojim suradnicima, kako radnim tako i vanjskim, procijenio sam da ćemo se bolje razvijati kao općina ako napustimo HSS – kazao je Turčinov, dodajući da je Beljaka telefonski obavijestio o napuštanju stranke. Rekao je i da je 80 posto članova HSS-a u Murteru zajedno s njim napustilo tu stranku te da HDS nije odabrao samo radi kolege i bivšeg predsjednika Hrga nego zato što s njima dijeli većinu svjetonazorskih stavova, pa i onaj protiv pobačaja.

Na lokalnoj razini namjera mu je, kazao je, i dalje koalirati sa SDP-om u onim projektima u kojima to bude moguće, a što se tiče koaliranja na predstojećim lokalnim izborima tek treba vidjeti s kime će potencijalna suradnja biti produktivnija.

Da će mu biti odriješene ruke u tomu, potvrdio je i predsjednik Dodig.
-Naša filozofija je briga za čovjeka i policentrična politika u kojoj je čovjek središte političkog života - kazao je.

Hrg, koji je HDS kao svoju političku opciju odabrao nakon izlaska iz HSS-a, a napustio ga je isti dan kad je HSS potpisao koaliciju sa SDP-om, je kazao da je Općina Murter prva koja pristupa HDS-u te da duboko vjeruje da neće biti i jedina i da će stranka, koja je već parlamentarna i ima dva saborska zastupnika, poslije predstojećih izbora imati i lokalne dužnosnike i vijećnike.

 

16. lipanj 2024 12:54