StoryEditorOCM
ŽupanijaŠTETA

Milijunska investicija u Kninu pod upitnikom: HDZ-ovci ljuti: ‘Razbacujete naše novce, vi ćete u Zagreb, a što ćemo mi?

Piše T. V.
20. rujna 2024. - 16:24

Kada je prije više od godinu i pol dana austrijska tvrtka “PicoPack Group”, inače proizvođač i distributer industrijske ambalaže, u partnerstvu s tvrtkom “Velebit ambalaža”, zakupila objekt bivše “Kninjanke” s namjerom da zajedničkim snagama krenu u posao proizvodnje džambo vreća od polipropilena koje imaju široku primjenu u poljoprivrednoj, petrokemijskoj te prehrambeno-prerađivačkoj industriji, sve je djelovalo kao lijepa poduzetnička priča koja će lokalnom stanovništvu ponuditi novu perspektivu, a u grad Knin donijeti toliko potrebni novi kapital.

Obećavali su investitori nova radna mjesta, njih čak 300, prosječne neto plaće od 1000 eura, međutim kako sada stvari stoje, od svega neće biti – ništa.

Na posljednjoj sjednici kninskog Gradskog vijeća, gradonačelnik Knina, Marijo Ćaćić, potvrdio je kako tvrtka „Velebit amabalaža” mora izaći iz prostora koji su zakupili u kninskom Poduzetničkom centru jer nisu ispunili uvjet po kojem su do kraja kolovoza ove godine morali zaposliti 50 radnika.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Oni su po članku 8. ugovora do 31. kolovoza trebali imati 50 zaposlenih i trebali su nam do tada poslati potvrdu Mirovinskog osiguranja o broju zaposlenih. Oni tu zakonsku obavezu nisu ispunili i Matica im je poslala dopis u kojem se traži da isprazne taj prostor nakon čega ćemo mi raspisati natječaj i dati ga nekome drugome u najam – kazao je prvi čovjek grada Knina za HUKNET.

- Konačno možemo nakon godinu i pol dana reći da smo istjerali zeca. Već vas dugo vremena upozoravamo o tome što se događa s tvornicom, a vi nas ignorirate. Vi ste cijeli taj projekt prilagodili tom investitoru pa smo prošle godine od države dobili nešto više od milijuna da bi pojačali struju za velike strojeve. Razbacivate naše novce. Gradonačelnik će vjerojatno ići u Zagreb, a što ćemo mi?” - upitao je Nino Grabić, vijećnik HDZ-a.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Očekivao sam ovakvu reakciju. A znate kad sam prepoznao da će biti ove gluposti? Kad sam počeo govoriti o tome da nisu ispunili uvjete vi ste nabacili zluradi kez, od sreće što oni nisu uspjeli. Ja bi na vašem mjestu razmislio o nekoj pomoći - odgovorio je Ćaćić nakon čega su vijećnici HDZ-a krenuli napuštati vijećnicu.

- Ovo je prvi put da se ulaže u poduzetničku infrastrukturu. Dok je na vlasti bio HDZ, od Oluje do 2017. godine niti jedna lipa se nije uložila, a mi smo uložili 45 milijuna eura. Vi ste upropastili ovaj grad i potjerali 30 posto mladih ljudi grada Knina.”, odgovorio je gradonačelnik vijećnicima HDZ-a dok su napuštali sjednicu. Dodao je kako nije istina da će ići živjeti u Zagreb.

- Nikad neću otići iz Knina - poručio je Ćaćić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. rujan 2024 16:25