StoryEditorOCM
Županijaza mlade do 17 godina

Kulturna udruga Tribunj najavila zanimljivi projekt: snimite filmić ‘Bake i djedovi u školskim klupama‘, evo svih detalja

Piše Šibenski.hr
24. ožujka 2022. - 16:02

Kulturna udruga Tribunj najavila je novi zanimljivi projekt dramske radionice za svu djecu Šibensko-kninske županije u dobi od 10 do 17 godina. Riječ je o snimanju audiovizualnog zapisa u trajanju od tri do pet minuta (može i više) na temu "Bake i djedovi u školskim klupama".

Dakle, djeca i mladi će zajedno sa svojim bakama i djedovima ili bilo kojom drugom starijom osobom moći popričati o njihovoj prošlosti, koja se odvijala u njihovim školskim danima.

Temelj svega je razgovor unuka/unuke s bakom ili djedom ili čak nekim starijim susjedom/umirovljenikom o njihovim prošlim vremenima iz školskih dana. Uspoređivanje današnjeg modernog doba s njihovim prošlim. Prednosti i mane današnjeg školstva s njihovim, zatim igre koje su igrali u svoje vrijeme dok su bili mladi, nastavni predmeti koje su rado slušali, učitelji koje su voljeli i priče koje su zapamtili, također i prva simpatije koje su imali, pjesme koje su rado pjevali...

O tri najbolja rada odlučit će stručna komisija, a to su: Marina Jurković, Marija Alat, Dragan Vlah, Petar Grgurev i Lucija Cvitan.

Cilj programa je veće posvećivanje pažnje prema starijim ukućanima, posebno bakama i djedovima jer oni čine naša sjećanja puna zadovoljstva, radosti i nježnosti. Njihov najbolji i najveći poklon je korijenje koje obilježava srce unuka kao emotivni otisak neizbrisivog mirisa, zajedničkih tajni, malih detalja, posvećenosti, poštovanja i nesebične ljubavi.

Također je i cilj projekta veće posvećivanje bontonu te oplemenjivanju djece kako bi odrasla u bolje ljude.

Radovi se mogu poslati do 24. travnja, i to u bilo kojem obliku na whatsup, viber ili e-mail. Kontakt je 095 5557274, odnosno mail adresa lucija.cvitan28@gmail.com.

14. lipanj 2024 04:00