StoryEditorOCM
ŽupanijaVrijedna donacija

Kninskim gimnastičarima i školarcima stigla nova sportska oprema

Piše Vjera Zorić
7. listopada 2020. - 08:48

Nizozemska organizacija Sports for Children donirala je, u suradnji s Hrvatskim gimnastičkim savezom, kompletnu sportsku opremu za početak rada Gimnastičkog kluba Knin, koju će koristiti i Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti".

Predsjednik HGS-a Marijo Možnik uspostavio je kontakt s nizozemskom organizacijom Sports for Children, koja se bavi upravo doniranjem sportske opreme gimnastičkim klubovima i školama kako bi što više djece imalo priliku baviti se sportom. Na taj način novoizabrani predsjednik HGS-a ostvaruje jedan od važnih ciljeva Saveza: poticanje osnivanja gimnastičkih klubova u gradovima gdje ih do sada nije bilo, odnosno širenje gimnastike diljem Republike Hrvatske.

- Osim Knina, oprema je donirana i Gospiću, Bjelovaru i Makarskoj, gradovima koji do sada nisu imali gimnastički klub te će Savez nastaviti pružati maksimalnu podršku svim klubovima kako bi se što veći broj djece uključio u bavljenje gimnastikom - rekao je Možnik.

- Ovo je velika stvar za našu školu. Osim što će se treninzi Gimnastičkog kluba Knin odvijati u našoj školi, opremu će moći koristiti i polaznici osnovne škole. Trenutno su na snazi epidemiološke mjere pa će se djeca morati malo strpjeti, ali čim mjere popuste, krećemo s isprobavanjem opreme - kaže Marija Stojanović, ravnateljica OŠ "Domovinske zahvalnosti".

– Veliko hvala HGS-u što je naš klub jedan od klubova koji su dobili opremu. Opremanje kluba gimnastičkom opremom zahtijeva velika financijska sredstva, a Gimnastički klub "Knin" trenutno nema financijske kapacitete za nabavku kompletne opreme. Ovo je veliki vjetar u leđa i poticaj za rad i razvoj našeg kluba - kazao je dopredsjednik kluba Mario Škegro.

Članica Upravnog odbora je i Anita Ercegovac, poznata po aktivnom djelovanju u grad Kninu te je pozvala sve roditelje da upišu djecu u GK Knin te tako potaknu u njima sportski duh. Tom prilikom su i djeca iz Udruge "Čarobni svijet" došla i isprobala sportsku opremu te se podružili i razgovarali s bivšim europskim prvakom na preči.
 

24. travanj 2024 14:35