StoryEditorOCM
Županijaopet promjena

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih par dana? Donosimo detaljnu prognozu za Šibenik i ostatak županije

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2021. - 17:46

Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, još ponegdje s kišom, a uglavnom na otvorenom moru i južnodalmatinskim otocima moguć je i poneki pljusak s grmljavinom u prvom dijelu dana.

U unutrašnjosti pretežno oblačno uz mjestimičnu slabu kišu ili rosulju. Prema večeri postupno razvedravanje sa sjeverozapada. Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. U Dalmaciji slabo do umjereno jugo, a na sjevernom Jadranu bura koja će postupno jačati i proširiti se u drugom dijelu dana duž cijele obale.

Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna između 5 i 10 na kopnu te od 15 do 20 °C na moru, navodi DHMZ. 

- Mjestimična kiša vjerojatnija je u četvrtak, no na istoku bi moglo ostati suho. Zatim ćemo gledati više sunca, no tek nakon magle koja će ponovno biti češća i dugotrajnija. A jutra će biti hladnija, ponegdje uz slab mraz.

Prema kraju tjedna svježija jutra i na Jadranu zbog više vedrine i sunčana vremena te slabijeg sjeverozapadnog vjetra. No vjetar, jugo pa bura, u srijedu i četvrtak će još biti i jaki, a uz mnogo oblaka opet češća i kiša.

Pritom su, osobito u srijedu, lokalno mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na otocima i otvorenom moru", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Evo prognoze za gradove i veće općine u našoj županiji:

Šibenik

image
PROGNOZA dhmz

Knin

image
PROGNOZA dhmz

Vodice

image
PROGNOZA dhmz

Drniš

image
PROGNOZA dhmz

Primošten

image
PROGNOZA dhmz

Rogoznica

image
PROGNOZA dhmz

Skradin

image
PROGNOZA dhmz

Murter

image
PROGNOZA dhmz
20. travanj 2024 02:00