StoryEditorOCM
ŽupanijaNISU BAŠ UVJERLJIVI

Javio se i hotel u kojem je snimljen šibensko-kninski dožupan kako krši mjere: ‘Mi ne radimo, a vlasnica je na putu‘

Piše Šibenski.hr
19. siječnja 2021. - 17:53

Buru koju je izazvala fotografija zamjenika župana Šibensko-kninske županije i načelnika županijskog stožera civilne zaštite Nikole Blaževića na večeri s još nekoliko osoba u poznatom kninskom hotelu "Ivan" ne stišava se.

Budući hoteli smiju organizirati večere za svoje goste, Dnevnik.hr pokušao je doznati  je li dožupan Blažević možda bio gost spomenutog hotela. Međutim, osoba koja se javila na telefon ustvrdila je, doduše ne odveć uvjerljivo, da hotel tada uopće nije radio te da je vlasnica na putu, a na pitanje postoji li odgovorna osoba koja bi mogla reći nešto više kazao je da - ne postoji.

''Hotel ne radi, mi ne znamo što je s tom fotografijom, sumnjamo da je montirana. Hoteli ne rade, proučite zakon - kazala je osoba iz Hotel "Ivan" novinarima Dnevnika.hr.

Inače na fotografiji na kojoj je snimljen dožupan Blažević istaknuto je da se radi o blagavaonici upravo spomenutg hotela, što se lako da provjeriti i na njihovoj službenoj stranici  u galeriji slika.

Podsjetimo, Blažević jučer nije komentirao spornu fotografiju, već se javnosti obratio preko društvene mreže.

"Dana 18. siječnja 2021. godine (ponedjeljak) više medijskih kuća objavilo je tekst kojim se javno insinuira da sam, zajedno sa svojim prijateljima, kršio epidemiološke mjere i organizirao večeru za kolege iz Hrvatske demokratske zajednice. Objavljena informacija nije ni istinita ni vjerodostojna,  jednako kao što nisu vjerodostojne konotacije kojima se privatno druženje nekolicine povezanih osoba dovodi u vezu s kršenjem epidemioloških mjera.

Fotografija koja je objavljena u medijima, a na kojoj 7 (sedam) osoba sjedi za zajedničkim stolom nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja propisanih odlukama nacionalnog stožera civilne zaštite. Nadalje, ni broj okupljenih osoba nije suprotan odluci nacionalnog stožera koja propisuje ograničenje broja osoba na privatnim okupljanjima kakvo je bilo i ono koje je objavljeno na prijepornoj fotografiji.

Na predmetnom okupljanju nisam bio nazočan službeno nego privatno, nisam ga organizirao ja, nego moj bliski rođak proslavljajući važan obiteljski događaj koji nema nikakve veze s Hrvatskom demokratskom zajednicom čiji sam član. Na istom se nalaze osobe koje poznajem 20 i više godina te nije prekršena nijedna epidemiološka mjera na štetu drugih fizičkih ili pravnih osoba. 

Zaključno, fotografija jest autentična u odnosu na osobe koje se na njoj nalaze, no sve ostalo što se negativno konotira spram predmetne fotografije nije ni istinito ni vjerodostojno. Živimo u vremenu u kojem dodatni dodir prsta (namjeran ili nenamjeran?!) može prouzročiti medijsku zainteresiranost, zlurade konstrukcije, te osudu bez suđenja i prava na obranu. Kaj god, što bilo da bilo, neću dopustiti nikome pa ni zainteresiranoj javnosti da ulazi u moj dom i u moj život. U ovom konkretnom slučaju čuo sam se s ljudima iz svog okruženja. Dogovorili smo se, našli te jeli i pili o trošku onoga koji nas je pozvao da se nađemo u reduciranim uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji. Privatnim angažmanom nisam ugrozio nikoga, a javnim... i dalje nastavljam biti odgovoran", napisao je na svom Facebooku Blažević.

Danas je pak poručio kako nema namjeru dati ostavku na funkcije dožupana i prvog čovjeka Županijskog stožera civilne zaštite.

19. travanj 2024 03:39