StoryEditorOCM
ŽupanijaDan Županije

Evo tko su dobitnici najvećih županijskih priznanja

17. svibnja 2018. - 18:45

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Šibenskoj narodnoj glazbi uručena je Nagrada županije, povodom 170. obljetnice utemeljenja, te iznimnog doprinosa u očuvanju i promicanju hrvatske glazbene kulture u zemlji i inozemstvu.

Najvišim županijskim priznanjem nagrađen je i mr.sc. Josip Ćuzela, poznati šibenski konzervator, trenutno u mirovini, koji ju je zaslužio višegodišnjim radom i ostvarenim iznimnim rezultatima značajnim za doprinos kulturi i očuvanju kulturne baštine Šibensko - kninske županije.

93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO dodijeljen je Grb Šibensko-kninske županije, zbog inzimnog doprinosa u obrani Šibensko-kninske županije od požara. Dr.sc. Marijani Borić, Grb Šibensko-kninske županije zaslužila je zbog inzimnog rada i doprinosa na istraživanjima i afirmaciji života i djela Fausta Vrančića, a Laguni Trade d.o.o. zbog iznimnog doprinosa u razvoju nautičkog turizma i kontinuiranog investicijskog ciklusa u podizanju kvalitete usluga Marine Frapa.

Plaketa Šibensko-kninske županije dodijeljena je Memorijalnom centru 'Faust Vrančić' zbog inzimnog doprinosa promociji hrvatske kulturne baštine, posebice znanstvenog nasljeđa glasovitog Šibenčanina Fausta Vrančića; Udruzi 'Kampanel 1861' iz Unešića zbog desetogodišnjeg rada i provedbe projekta 'Oživimo i očuvajmo Zagoru', te organiziranja manifestacija u svrhu očuvanja, revitalizacije i promocije Zagore kao turističke destinacije.

Udruzi 'ZvoniMir' iz Knina dodijeljena je Plaketa Šibensko-kninske županije, zbog inzimnog doprinosa razvoju civilnog društva i pomoći najugroženijim pojedincima i skupinama u svrhu poboljšanja kvalitete života stanovnika i razvoja zajednice u kojoj djeluje.

Svečanu sjednicu Županije, povodom 25. obljetnice Županije Šibensko – kninske, pozdravili su, uz čestitke domaćinima, županu Goranu Pauku, i predsjedniku Skupštine, Nediljku Dujiću, i gosti, ministar Davor Božinović, izaslanik predsjednika Vlade, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, izaslanica predsjednika Sabora i Ivica Poljičak, izaslanik predsjednice RH.

Skup, kojem su osim vijećnika županijske skupštine, nazočni bili i brojni gradonačelnici i načelnici općina iz županije Šibensko - kninske, te čak trojica bivših župana – Paško Bubalo, Gordan Baraka i Duje Stančić - pozdravio je i biskup šibenski Tomislav Rogić, u svoje i ime biskupa u miru Ante Ivasa.

I Pauk i Dujić istaknuli su zadovoljstvo što je ova Vlada konačno ukinula psihozu oko opstojnosti županijskog ustroja Hrvatske, a time i opstojnosti županije.

'Pokazalo se da županije nisu bitne samo zbog župana, kako su govorili zlobnici, nego i zbog ljudi koji u njima žive, i da i mi svi skupa u Županijskoj skupštini pridonosimo njihovom razvoju i boljitku svih žitelja županije, da se svi skupa u njoj osjećaju što bolje' – kazao je Dujić.

29. lipanj 2024 00:33