StoryEditorOCM
Županijarogoznica

Dugo su čekali i zato ne čudi oduševljenje: lijepa večer dalmatinske klapske pisme

Piše Vedrana Stočić
26. srpnja 2023. - 17:22

Dugo su čekali na večer dalmatinskih klapa i stoga ne čudi oduševljenje Rogozničana i njihovih gostiju nakon smotre klapa kojoj je domaćin i organizator bila šibenska klapa Sebenico i njihov prvi tenor Rogozničanin Adrian Šarić Bego. Pokrovitelj i ove večeri bila je rogoznička Turistička zajednica.

Ni nakon bisa klape Sebenico publika se nije dizala sa stolica, a prvi čovjek klape Branimir Bubica nakon koncerta nam je rekao: -Ovo je početak nečeg velikog.-

Na smotri je još pjevala i jedna od najtrofejnijih ženskih klapa- klapa Neverin iz Kaštel Lukšića koja djeluje još od 2003. godine. Dobitnice su brojnih odličja na festivalima a s najvećim ponosom ističu peterostruku pobjedu na Festivalu dalmatinskih klapa - Omiš. Nastupila je relativno mlada klapa Ondine, jedina aktivna ženska klapa iz Šibenika koja trenutno ima 11 pjevačica, među njima i iskusnih klapskih, a vodi ih Elijana Trutin.

Sa svojom novom mješovitom klapom Žirje nastupio je i naš kolega Ivo Mikuličin voditelj brojnih uspješnih muških i ženskih klapa. Posebno osvježenje bio je nastup Katice Marinović koja je slavu stekla svojim video snimkama i ‘pismama iz naftaline, za dušu‘. Samo dan prije svog nastupa u Rogoznici na "Večeri dalmatinske pisme" u Kaštelima dobila je nagradu za najbolji aranžman, a s klapom Neverin osvojila je drugu nagradu publike i prvu nagradu žirija.

Rogoznička Turistička zajednica ove godine ima izuzetno bogato kulturno-zabavno ljeto, programi su svakodnevni, nastupile su brojne zvijezde domaće popularne glazbe, rock sastavi, dj-evi, ima predstava i programa za djecu, ribarske večeri, Buđenje zmaja, ali po svemu sudeći Rogozničani i njihovi gosti vole kalape i dalmatinsku pismu.

                 

24. lipanj 2024 20:37